Diari La Veu del País Valencià
Els Reis d’Orient arriben carregats d’il·lusió al País Valencià
RedactaVeu / Morella

Prop de 500 voluntaris acompanyen els Reis i, pràcticament, tota la ciutat els rep. El trajecte s’inicia a les Torres de Sant Miquel, amb l’entrada dels patges i els acompanyants. Aquest moment és especial i espectacular, ja que el colorit de les bengales i les destrals, s’uneix als focs artificials i l’estrella que marca el camí de Ses Majestats.

Dues de les característiques més singulars de la cavalcada de Morella són que els Patges es pugen a diferents balcons per donar-los els regals als xiquets i, que els propis Reis Mags entreguen regals als més menuts, a l’interior de la Basílica Arxiprestal. Els xiquets es queden impressionats, perquè es converteixen en els principals protagonistes d’aquesta nit.

Una vegada que la cavalcada s’endinsa en les muralles, comença el recorregut pels principals carrers de la localitat. En arribar a l’edifici consistorial, Ses Majestats signen el llibre d’honor i pronuncien un discurs. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, realitzarà també un parlament de benvinguda als Reis.

El Reis pels carrers de Morella

Després, les autoritats d’orient continuen amb la cavalcada, dirigint-se a la Basílica Arxiprestal. Des de l’inici del recorregut, la música de l’Associació Musical Mestre Candel acompanya Ses Majestats. Un cop a l’Església, adoraren el nen Jesús i reparteixen regals per als més petits.

Vila-real

La Cavalcada de Reis de Joventut Antoniana ha recorregut els carrers de Vila-real en una desfilada que ha comptat en aquesta primera edició com a Festa d’Interès Provincial amb la participació de quatre espectacles de teatre de carrer, dos d’ells estrenes preparades per a l’ocasió, protagonitzats per les companyies locals Xarxa Teatre, Visitants, Scura Splats i La Fam. A més, pensant ja en aconseguir la distinció d’interès autonòmic, des de la Regidoria de Joventut, s’ha preparat també un dispositiu especial amb la ubicació de plànols informatius en les entrades de la ciutat i efectes especials amb il·luminació led i projeccions a la plaça de l’Ajuntament. Al finalitzar la desfilada, de la mà de Pirovila, ha tingut lloc un espectacle pirotècnic amb efectes de color i so.

Com és tradició Ses Majestats han estat rebuts per l’alcalde de Vila-real, José Benlloch i la corporació municipal. Ja des de la balconada de l’Ajuntament i al crit del tradicional Tirorí, tirorí, els Reis d’Orient s’han dirigit als xiquets i xiquetes que els esperaven en una plaça Major plena.

La cavalcada forma part de la programació de Reis que des de 1928 organitza Joventut Antoniana amb un caràcter també solidari al destinar la recaptació de les activitats a les famílies que atén l’entitat al llarg de l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa