Diari La Veu del País Valencià
Repartiment de joguets racista a Onda
RedactaVeu / Onda

“Vaig a posar en coneixement de la Fiscalia de Castelló l’acte de repartiment de joguets solament per a xiquets espanyols que ha organitzat España 2000 en Onda” (Plana Baixa), va anunciar Víctor Tormo, diputat d’EUPV a Les Corts.

Les organitzacions ultradretanes Españoles en Acción i España 2000 “pretenen fer un acte de repartiment de joguets només per a xiquets espanyols. Aquest acte pot ser constitutiu d’un delicte d’incitació a l’odi per motius racistes i xenòfobs. Per això l’Ajuntament d’Onda l’hauria de prohibir”, va afirmar Tormo.

Segons Tormo, “la tolerància d’aquests actes racistes i xenòfobs per part de les administracions públiques suposa fomentar aquestes pràctiques que ataquen la convivència pacífica entre les ciutadanes i ciutadans dels nostres pobles”.

En el cartell de la convocatòria de ‘Reparto de juguetes para niños españoles” , apareix un text anunciant que es tracta d’una iniciativa de “juguetes para que las familias españolas no pierdan la ilusión”.

Ajuntament: “No tenim competències per a prohibir l’acte”

Per la seua banda, i en resposta a la denuncia d’EUPV, l’Ajuntament d’Onda ha informat que no té competències a l’hora de prohibir o permetre el repartiment de regals només a xiquets espanyols organitzat per Espanya 2000 en la localitat. El permís “depèn, de manera única i exclusiva, de la Subdelegació del Govern”, ha informat el consistori en un comunicat després de la denúncia formulada per Tormo.

En aquest sentit, ha explicat que l’Ajuntament va al•legar en contra de la celebració d’acte davant la Subdelegació en considerar que incomplia l’article 14 de la Constitució Espanyola: “Els espanyols són iguals davant la llei, sense que puga prevaldre discriminació alguna per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

Així, ha afirmat que EUPV d’Onda “coneix de sobres” quina institució és responsable d’aquest tipus de permisos, “ja que ells mateixos han sol•licitat en infinitat d’ocasions celebrar actes en la via pública”. Per açò, ha lamentat “l’intent de confondre i manipular d’EU i actuar de mala fe acusant a l’Ajuntament de no haver actuat quan sap, de sobres, que no té competències sobre aquest tema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa