Diari La Veu del País Valencià
La Unió alerta d’una onada de robatoris de tapes de ferro de reg
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià denuncia una onada de robatoris de les tapes de ferro als sistemes de reg que existeixen al camp, “la qual cosa confirma que es tracta de bandes organitzades que troben compradors després per vendre-les”.

Segons la Unió, són “nombroses” les denúncies que arriben a aquesta organització agrària de diverses comarques del País Valencià en aquest sentit, “les últimes centrades a la comarca castellonenca de la Plana Baixa, concretament a les localitats de Vila-real i Les Alqueries”, a les quals corresponents les imatges que acompanyen aquesta informació.

Els agricultors estan “farts” de denunciar aquests robatoris i invertir contínuament en reposar les tapes perquè “es roben, es reposen i es tornen a robar” i per açò ja es plantegen substituir-les per altres de formigó, assegura la Unió, que ha remés un escrit a la Delegació del Govern perquè trasllade aquesta nova modalitat de robatori a la Guàrdia Civil i al grup específic Roca “amb la finalitat que extreme la vigilància policial a les zones rurals i exercisca major pressió i intimidació per evitar que es cometen els robatoris”.

La Unió demana també perseguir o inspeccionar les empreses (magatzems, llanderies, etc.) que compren produccions agràries o d’altre tipus i no puguen demostrar la seua procedència o enclavaments potencialment susceptibles de vendre mercaderia robada, tant de producte agrícola com de material en el cas del coure, ferro i eines, entre altres.

Per cometre aquests robatoris els lladres solen anar proveïts de rossinyols, ganxos de ferro i martells per extraure unes tapes que són elements de seguretat tant per agricultors com per transeünts a la fi d’evitar possibles accidents i també per evitar que es manipulen els sistemes de reg.

Se sospita que tot eixe material sostret puga acabar a llanderies il•legals on es solen vendre a un preu que ronda els 0,25 euros/kg, per la qual cosa poden aconseguir un substanciós botí si roben diverses d’una tacada.

Fonts consultades per la Unió han indicat que els autors d’aquests robatoris poden ser els mateixos que es dediquen a saquejar tot allò relacionat amb el coure, al que ara sumen també el ferro.

Comparteix

Icona de pantalla completa