Diari La Veu del País Valencià
S’entrega a la policia el més jove dels tres presumptes autors de l’atemptat de París

ACN / París

El més jove dels tres ciutadans francesos identificats com a presumptes autors de l’atemptat d’aquest dimecres a la seu del setmanari ‘Charlie Hebdo’ i que ha causat dotze morts.

Segons informa la premsa francesa, s’ha entregat de matinada a la policia francesa. El jove, de 18 anys, seria Hamyd M., de 18 anys, i s’hauria entregat a uns 230 quilòmetres al nord-est de París, prop de la frontera amb Bèlgica. L’home hauria decidit entregar-se després de veure el seu nom en mitjans digitals.

Els altres presumptes terroristes són dos germans de nacionalitat francesa, Saïd i Chérif Kouachi, de 34 i 32 anys.

Una agent de la policia municipal i un agent viari han resultat ferits greus aquest dijous al matí en un tiroteig al límit sud de París, entre Montrouge i Malakoff, segons el ministeri de l’Interior. De moment no se sap si aquests fets tenen alguna relació amb l’atemptat contra el setmanari satíric ‘Charlie Hebdo’. Tot i que s’ha detingut una persona, el govern ha assegurat que no és l’autor dels trets.

Paral•lelament, el primer ministre francès, Manuel Valls, ha anunciat que ja hi ha hagut “diverses detencions” per l’atemptat. En una entrevista a RTL recollida per diversos mitjans francesos, Valls ha recordat que fins ara “la policia i la justícia han desmantellat molts grups, amb projectes d’atemptat frustrats”.

Els presumptes autors de l’atemptat, un dels més greus de la història de França, van entrar aquest dimecres a la seu del setmanari, vestits de negre, encaputxats, armats amb fusells kalàixnikov i al crit d’“Alahu akbar” (“Al•là és gran”), segons ha confirmat en una declaració a la premsa el fiscal de París, François Molins.

Entre les víctimes hi ha el director de la publicació, Stephane Charbonnier, conegut com a ‘Charb’, els dibuixants Jean Cabut-‘Cabut’, Bernard Verlhac-‘Tignous’ i Georges Wolinski-‘Wolinski’. A més també hi ha altres periodistes, de qui no ha transcendit la identitat, i dos policies.

Comparteix

Icona de pantalla completa