Diari La Veu del País Valencià
Charlie Hebdo: Els dibuixants ‘afilen’ els llapis contra la matança

RedactaVeu / València

El dibuixants i il•lustradors de tots els racons del món ‘afilen’ els seus llapis en resposta al bàrbar atac contra la seu de la revista humorística francesa Charlie Hebdo, perpetrat aquest passat dijous contra la seua seu i que es va saldar amb la mort de 12 persones.

La Veu del País Valencià, com a exponent del periodisme lliure i independent al País Valencià, vol expressar amb aquesta recopilació la seua enèrgica condemna per aquest intolerable atac contra el dret fonamental a la llibertat d’expressió i la seua solidaritat amb els familiars de les víctimes.

Aquestes que es mostren a continuació són algunes mostres dels dibuixos realitzats per destacats il•lustradors de tot el món en les quals mostren de forma gràfica les seues reaccions a aquest bàrbar atemptat.

Gallego i Rey.

L’il·lustrador xilè Francisco J. Olea fa una crida a respondre a l’atac, amb aquestes armes.

Portada d’El Jueves.

Orgullo i Satisfacción, un satíric fundat per extraballadors d’El Jueves, ha dibuixat també una vinyeta en honor als seus companys.

Dibuix del neerlandés Ruben L. Oppenheimer.

Forges.

Jean Jullien (Washington Post).

Satish Acharya respon a l’atac des d’Índia, assenyalant a una “petita arma”: un pinzell.

El rotatiu, Zep, dedica aquest DIBUIX de comiat als seus companys Cabu, Wolinski, Tignous, i Charb, morts de forma “estúpida i cruel”. En el dibuix, Déu se sorprèn en veure arribar a Cabu i li diu que per una vegada arriba abans d’hora.

L’holandès, Joep Bertrams, respon així al atemptat.

Dibuix publicat pel Loïc Sécheresse francés.

Comparteix

Icona de pantalla completa