Diari La Veu del País Valencià
Centre Islàmic a València demana unitat en la condemna a l’atac a Charlie Hebdo

RedactaVeu / EP / València

El Centre Cultural Islàmic a València (CCIV) ha expressat la seua “més ferma condemna i rebuig” a l’atac patit pel setmanari satíric francés ‘Charlie Hebdo’ –que ha acabat amb la vida de 12 persones-, i ha demanat “la unitat de tots els musulmans en aquesta condemna sense pal•liatius davant aquest acte de terror”.

L’entitat destaca, en un comunicat penjat en el seu web, la seua “solidaritat i proximitat amb les famílies de les víctimes, així com amb el conjunt de la societat francesa”, als quals envia les seues més sinceres condolences.

“Res justifica aquest atac, és una cosa mesquina i menyspreable que no pot emparar-se en cap religió o creença per a ser comés. Són fets totalment incompatibles amb la naturalesa pacífica de l’Islam, i amb les seues aspiracions de bondat i justícia per a tots. Demanem la unitat de tots els musulmans en aquesta condemna sense pal•liatius davant aquest acte de terror”, assevera la nota.

De la mateixa manera, el Centre Islàmic demana al conjunt de la societat que “no es deixe confondre pels actes d’uns desangelats i amb açò faça cupable a tot el col•lectiu de musulmans i musulmanes”. “Som la immensa majoria dels creients els que creiem en una convivència pacífica, i ens esforcem i treballem pel benestar de les nostres societats i conciutadans”.

“Islamofòbia creixent”

“Són temps difícils per a tots i totes, musulmans o no, i si per al col•lectiu musulmà en qualsevol societat on és minoria ja resulta dur haver de combatre diàriament els prejudicis i la creixent islamofòbia, a açò s’afig l’immens dolor de la pèrdua d’unes vides humanes d’una manera tan absurda i demencial”, agrega.

“Unim-nos tots i totes contra la violència i la intolerància, vinguen d’on vinguen. El futur de les nostres societats està en joc”, adverteix finalment el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa