Diari La Veu del País Valencià
Concentració a Gandia en protesta per les declaracions ‘racistes i xenòfobes’ de l’alcalde

Europa Press / Gandia.

La Confederació General del Treball (CGT) de la Safor ha convocat una concentració per a aquest divendres, a les 19.30 hores, a la plaça de l’Ajuntament de Gandia en protesta per les declaracions “racistes i xenòfobes” de l’alcalde del municipi, Arturo Torró, qui va afirmar que si a l’Estat espanyol “s’aplicara la política d’empadronament de Gandia, l’assassí del policia nacional Francisco Javier Ortega estaria en el seu país o en la presó”.

CGT ha convocat aquesta mobilització, comunicada per la via d’urgència a la Delegació del Govern, per a expressar el seu rebuig a les declaracions de l’alcalde, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

El Secretariat Permanent de CGT-La Safor i la Secció d’Immigració consideren que “cal lluitar contra la xenofòbia i el racisme en la nostra ciutat”. Per aquest motiu, entenen que “cal la unitat de totes les persones i organitzacions conscienciades en la tolerància i la integració”.

Fins al moment, s’han adherit a la concentració col·lectius com 15M la Safor Valldigna, Arran i Compromís per Gandia, i s’esperen pròximes confirmacions. CGT ha fet una crida als moviments socials de la comarca per a mostrar públicament el seu rebuig “a paraules i actes que criminalitzen i condemnen a la clandestinitat les persones migrants”.

Comparteix

Icona de pantalla completa