Diari La Veu del País Valencià
EUPV confirma als pescadors de Gandia el seu rebuig a les prospeccions petrolieres

RedactaVeu / Gandia

La posició d’EUPV, EUPV-Gandia i IU és taxativa: No a les prospeccions petrolíferes. Així li ho van traslladar ahir als pescadors de la Confraria de Gandia els representants d’EUPV.

El diputat en les Corts, Lluís Torró, acompanyat per Nahuel González, coordinador local de Gandia convidats per la Confraria de Gandia es van comprometre amb els pescadors “a fer tot el possible per a evitar que al final es produïsquen les prospeccions”.

Aquest era un dels compromisos que els pescadors cercaven en la reunió mantinguda ahir, ja que la posició del govern de la Generalitat “no està clara”, i “tot sembla indicar que el govern del PP seguirà amb els plans de la cerca de petroli en el litoral del País Valencià”.

Una postura ‘ferma’

Lluís Torró va confirmar als pescadors que la postura que defensa EUPV és ferma en la seua oposició als plans petrolífers i que traslladaria el malestar del sector a la Conselleria i al Parlament Europeu a través de l’eurodiputada Marina Albiol.

Per la seua banda, Nahuel González va manifestar als pescadors la seua disposició i la de tot el col•lectiu de Gandia per a donar suport a les reivindicacions de la Confraria i els interessos del sector.

Després d’abordar aquest punt, els pescadors van exposar els temes que més els preocupen i les vies de possible solució. Els representants d’EUPV van escoltar les propostes i estudiaran la inclusió d’algunes d’elles en el programa marc de polítiques locals de l’organització. “L’aposta d’EUPV per recuperar i traure a flor d’aigua sectors com el de la pesca no deixa lloc a dubtes”, assegura la formació d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa