Diari La Veu del País Valencià
Escola destinarà la campanya ‘Un euro, llavor de solidaritat’ a Escoles Solidàries
RedactaVeu / València

La campanya solidària 2015 destinarà els fons per impulsar a Guatemala una escola inclusiva de l’alumnat indígena amb necessitats educatives especials: “Enguany hem tornat a dipositar la nostra confiança en Escoles Solidàries, perquè realitza una feina molt lloable en l’àmbit del foment de l’educació a parts del món molt necessitades”, ha explicat Vicent moreno, president d’Escola Valenciana.

Enguany, la campanya creua l’oceà per aterrar a Ixcan, un municipi de Guatemala que compta amb una població d’uns de 100.000 habitants, dels quals més del 90% són indígenes maies i el 60% té menys de 14 anys. El nivell d’analfabetisme és del 30%, sobretot en dones. La població d’Ixcan viu en la pobresa i l’escolarització de tots els xiquets i xiquetes no és una realitat. No ho és, sobretot, per a aquells que tenen necessitats especials.

A Guatemala només s’atén un 10% d’alumnes amb necessitats especials i, d’aquest percentatge, el 80% estan a les zones urbanes. Per tant, l’atenció a alumnes en zones rurals com Ixcan és pràcticament inexistent.

Els diners recaptats es destinaran a dotar de cadires de rodes, ulleres, àudios per a la sordesa i altres aparells terapèutics per als xiquets i les xiquetes que ho necessiten; s’emprendran cursos de formació del professorat específics i es realitzarà una campanya de conscienciació social sobre la importància de potenciar l’educació d’alumnes amb necessitats especials.

Joan Bou, president d’Escoles Solidàries ha declarat: “Per a nosaltres és un plaer i un deure treballar amb Escola Valenciana. Aquesta campanya solidària és una eina més per a dirigir-nos als nostres centres amb plantejaments pedagògics acurats i no tant per modes o voluntarismes transitoris. Escola Valenciana ens ajuda a compartir, obrir horitzons, trencar fronteres i utilitzar els coneixements per abastir actituds i comportaments. Per la seua banda, a Escoles Solidàries oferim possibilitats concretes i directes, tant per impulsar la formació del professorat en aquest camp, com per crear xarxes i interactuar amb altres comunitats educatives que ens necessiten i necessitem”.

“El fet de recaptar un euro per alumne que es destine a una activitat de sensibilització social és perfecta per a celebrar el Dia Internacional de la Pau el proper 30 de gener i serveix també per a donar a conéixer al nostre alumnat la dura realitat dels xiquets i les xiquetes amb necessitats educatives especials d’un país com Guatemala”, ha comentat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

Tota la informació sobre la campanya a: www.escolavalenciana.org/solidaritat

Comparteix

Icona de pantalla completa