Diari La Veu del País Valencià
Oltra és la diputada de les Corts que més iniciatives ha presentat en 2014

RedactaVeu / València.

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís i candidata de la coalició a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, ha sigut la diputada de les Corts Valencianes que més iniciatives parlamentàries ha presentat durant l’any 2014 amb un total de 4.670.

Oltra també és la diputada més activa en quant a iniciatives presentades en la cambra valenciana durant aquesta legislatura. Així, des de juny de 2011 la parlamentària de Compromís ha registrat un total de 16.442 iniciatives.

Entre les iniciatives registrades per Oltra en 2014 destaquen proposicions no de llei com la que instava el Consell a garantir tres menjars decents als dia per als xiquets i xiquetes que viuen en territori valencià, la que reclamava fer front al drama dels desnonaments i instava a introduir en el marc legislatiu la dació en pagament, la proposició no de llei que proposava l’eliminació de l’aforament dels diputats de les Corts, la que instava a impulsar un canvi legislatiu a nivell estatal en favor de la justícia universal o la que proposava mesures contra el ‘catastrazo’.

Destaca també, entre les iniciatives defeses per Oltra l’any passat en el parlament valencià, la proposició de llei per reformar la norma d’ordenació sanitària del País Valencià, que tenia com a objectiu realitzar una transició dels centres de gestió privada cap a la gestió directa i de substitució de concerts sanitaris amb entitats privades per autoconcerts públics.

Les peticions de creació de comissions d’investigació també han tingut un lloc important en les iniciatives de 2014, així Oltra va reclamar que el parlament investigara la comptabilitat de l’Hospital Provincial de Castelló, l’adjudicació dels contractes per al transport sanitari, s’investigara el cost a abonar per targeta sanitària a les empreses concessionàries de gestió sanitària, sobre l’abús policial per a desmotivar la participació en protestes ciutadanes o s’investigara sobre els mecanismes d’accés als llocs de treball implementats per la Conselleria de Sanitat.

Mònica Oltra també va plantejar l’any passat una proposta de reforma del Reglament de les Corts amb la finalitat d’introduir l’obligació dels membres del Consell de contestar a les preguntes que formulen els diputats en el ple o les comissions i per reprovar aquells consellers que falten dues o més vegades per motius que no siguen de salut o personals plenament justificats.

Durant l’any 2014, la portaveu adjunta de Compromís va presentar també nombroses preguntes i peticions de documentació per tal d’esbrinar la destinació real dels fons públics que administren les distintes conselleries, destacant les iniciatives per a realitzar la tasca de control dels pressupostos de la Conselleria de Sanitat i de la Conselleria d’Educació.

Així mateix, la defensa dels drets del tercer sector ha tingut una gran preeminència en les iniciatives parlamentàries d’Oltra, amb les quals ha denunciat, per exemple, les revisions d’ofici del grau de dependència realitzades pel Consell o els retardaments en el pagament a les entitats que atenen persones amb discapacitat, a les residències o als beneficiaris de la renda garantia de ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa