Diari La Veu del País Valencià
Les AMPAs aplaudeixen la sentència per retornar el dret a la decisió col·lectiva de l’alumnat
RedactaVeu / València

Des de la Federació “considerem que els nostres fills i filles són ciutadans i ciutadanes amb capacitat per organitzar-se i decidir col·lectivament la inassistència a classe en senyal de protesta. “

Per això, a través d’aquesta sentència el que s’ha aconseguit és que a partir d’ara no assistir a classe un dia de vaga no tinga consideració de falta de conducta ni siga objecte de sanció quan haja estat resultat de l’exercici del dret de reunió de l’alumnat i de la decisió col·lectiva.

És, per això, que el Tribunal Suprem “ens ha donat la raó i ha reconegut un dret fonamental als nostres fills i filles”, apunten.

Com a portaveu de la Confederació Gonzalo Anaya, Eva Grimaltos ha destacat que “hem de recuperar l’escola democràtica i participativa que educa i forma una ciutadania crítica capaç de decidir i d’actuar de manera col·lectiva” i ha afegit que “en un dia com el de hui, el que la Conselleria d’Educació ha de fer és preguntar-se perquè ha legislat en contra de drets fonamentals dels nostres fills i filles que tenen dret a participar en la vida dels centres i a prendre decisions col·lectives”.

Tindre l’alumnat el dret a decidir col·lectivament la no assistència a classe, no elimina la potestat de les mares, pares o tutors a decidir si els fills i filles fan o no vaga, individualment.

El que es reconeix és el dret a la reunió de l’alumnat per decidir col·lectivament la inassistència a classe en senyal de protesta sense que açò tinga repercussions. Cal recordar que en els darrers cursos s’han rebut queixes d’AMPA perquè als IES es programaven exàmens els dies de Vaga General en l’ensenyament; cosa que tenia repercussions directes per a l’alumnat que optava per fer vaga.

Comparteix

Icona de pantalla completa