La Colla Verda reforestarà la Muntanyeta de Sant Cristòfol

Aquest hivern el grup de voluntariat ambiental de Sagunt també continuarà treballant pam a pam per a donar a conéixer la Finca de Penya
13 gener 2015 01:00h
RedactaVeu / Sagunt

La Colla Verda de Sagunt regressa en 2015 amb un nou repte: tornar a pintar de verd la Muntanyeta de Sant Cristòfol. Aquest espai natural periurbà de la capital del Camp de Morvedre ha patit durant 2014 l'atac del 'Tomicus destruens' i l''Orthotomics serosus', uns barrinadors que s'han cobrat la vida de centenars de pins en aquesta muntanyeta, especialment en la seua vessant sud.

A finals de 2014, el Consell Agrari de Sagunt va intervindre per a aturar la plaga i va talar els pins afectats, motiu pel qual la muntanya necessita ara una intervenció per a recuperar la seua vegetació autòctona. Amb aquest objectiu, el dissabte 21 de febrer, la Colla Verda convocarà una plantació popular per a reforestar Sant Cristòfol. Eixe dia el grup plantarà en la muntanyeta garroferes (Ceratonia siliqua), llentiscles (Pistacia lentiscus), margallons (Chamaerops humilis) i plantes aromàtiques mediterrànies.
 

La Finca de Penya, un tresor natural al costat de casa

A més de la plantació popular a la Muntanyeta de Sant Cristòfol, aquest hivern la Colla Verda continuarà programant visites gratuïtes per a tota la família a la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d'Almardà-Almenara, un tresor natural que està baix la custòdia del territori d'AE-Agró. Concretament, les visites es celebraran els següents dissabtes: 24 de gener, 7 de febrer i 14 de març.
 

Les activitats inclouran també xicotetes actuacions mediambientals, com per exemple plantacions de vegetació autòctona de marjal, així com recorreguts guiats pels nous itineraris de la Finca de Penya, que enguany ja compten amb miradors per a contemplar les aus de la marjal i meravellar-se amb l'espectacular paisatge d'aquest racó del nostre territori. Les visites també permetran als participants descobrir la Casa Penya, el futur centre d'educació ambiental de la Marjal d'Almardà-Almenara.

Entra en acció amb AE-AgróSi vols descobrir la Finca de Penya o ajudar-nos a pintar de verd la Muntanyeta de Sant Cristòfol, només has d'enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pel matí al 962 690 854. Recorda que les activitats de la Colla Verda estan obertes a tota la ciutadania, especialment a organitzacions, col·lectiu i entitats que vulguen ajudar-nos a conservar el nostre medi ambient. T'esperem!!!
 
next