Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo]: Tancament a l’Ajuntament de Paterna pel desallotjament de Soledad
Una trentena d’activistes de la PAH es tanquen al saló de plens de l’Ajuntament per reclamar un nou sostre per a Soledad Ceballos

Sergi Tarín / Paterna.

Sense assistència legal i amb un desplegament de 50 policies nacionals. Així s’efectuà aquest dimarts el desallotjament de Soledad Ceballos i els tres fills menors (un d’ells amb una discapacitat psíquica del 44%) al barri de la Coma, a Paterna. Segons la documentació a la qual ha tingut accés La Veu, Francisco Javier Beltrán, advocat d’ofici de Soledad, rebé la comunicació a les 9.36, mitja hora després del desnonament. I amb avís de notificació del 14 de gener de 2015, un dia després, tal i com està segellat en roig a dalt de la interlocutòria.

Beltrán anuncià que presentarà queixes “per indefensió” al Col·legi d’Advocats de València i al jutjat número 17 de Paterna, la titular del qual, Maria Isabel Izquierdo, tampoc no volgué atendre la suspensió demanada per l’Entitat d’Infraestructures (EIGE), depenent de la Generalitat i propietària de l’habitatge, i l’Ajuntament de Paterna. “No vull fer excepcions”, li amollà a l’alcaldessa, Elena Martínez, qui intentà intercedir personalment, segons fonts municipals. Aquestes mateixes fonts també assenyalen que és la primera vegada que un jutjat del municipi, tot seguint la jurisprudència i les recomanacions d’Europa, no accepta una moratòria en un desallotjament on hi ha involucrats menors durant el curs escolar.

Tancament a l’Ajuntament de Paterna

Aquesta suma de motius provocà que Soledad, familiars, veïns, regidors d’Esquerra Unida i una trentena d’activistes de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) es tancaren a mig matí en el saló de plens del consistori. “No marxarem fins que no veiem Soledad amb sostre”, assegurà Raquel Rubio, de la PAH, després d’una fallida reunió amb l’alcaldessa, qui oferí tramitar una ajuda per a lloguer mitjançant el pare de Soledad, ja que aquesta només està empadronada sis mesos a la localitat i el mínim per gaudir d’aquest tipus d’assistència és d’un any.

Una proposta, però, que el activistes titllaren de “vaga”, per la qual cosa decidiren passar la nit al plenari i convocar per a hui dimecres una concentració a les 12.00 hores a les portes de l’Ajuntament. El següent vídeo descriu les primeres hores de l’ocupació veïnal.

>

Els jutjats de Paterna desallotgen Soledad sense comunicar-ho a l’advocat

Sergi Tarín Galán

Comparteix

Icona de pantalla completa