Diari La Veu del País Valencià
Caos en urgències de La Fe per 82.000 nous pacients
Europa Press / València

Els subministraments de llençols i mantes han escassejat i alguns pacients han hagut d’esperar més de 24 hores perquè se’ls assignara una habitació, amb fins a 35 malalts en urgències o en la sala d’espera fins que el centre puga oferir-los llit.

UGT manté que aquesta situació és conseqüència de l’aplicació per part de Sanitat, des de l’1 de gener, d’una adscripció “no consensuada” de més de 82.000 pacients nous a la Fe procedents de Silla, Catarroja, Massanassa, Beniparrell, Albal i Alcasser.

Col·lapse dels passadissos

La secretària general d’UGT- La Fe, Ángeles Pérez, ha reprovat que no s’ha previst l’assistència de personal sanitari i no sanitari per part de Sanitat i dels comandaments directius per a afrontar la nova situació i “aquest dimarts s’ha vist com aquesta maniobra ha portat al col·lapse dels passadissos del centre”.

Segons les mateixes fonts, el director gerent de l’hospital, Melchor Hoyos, ha traslladat a membres de la secció sindical que prop del 60% dels pacients atesos són nous usuaris adscrits al centre, per la qual cosa “no es tracta d’una ona habitual de pacients, sinó del resultat d’aquesta decisió”.

Llits de l’antiga Fe davant la “desorganitzada nova gestió”

Des d’UGT asseguren tenir coneixement que la direcció ha decidit rescatar llits de l’antic hospital La Fe per a poder “donar eixida a la desorganitzada nova gestió” de nous pacients adscrits i que, a més, “estan cridant a infermeres perquè vinguen a donar suport a la plantilla”.

El sindicat reclama que es reforce l’assistència sanitària en els serveis d’urgència, tant amb personal sanitari com no sanitari, després d’una decisió que, al seu judici, “ha demostrat la ineficàcia i la improvisació en la gestió d’aquest hospital”.

Comparteix

Icona de pantalla completa