Diari La Veu del País Valencià
STEPV inicia un procés de debat i consulta entre el professorat
RedactaVeu / València

Aquesta setmana és força important per el Sindicat ja que tindran lloc 16 assemblees comarcals preparatòries del Consell Nacional on es debatran els documents que ha preparat el Secretariat Nacional sobre tots aquests assumptes. Unes assemblees prèvies al Consell Nacional on poden participar totes les persones afiliades i aquell professorat que així ho considere. És un procés assembleari previ a la presa de decisions en assumptes tan rellevants per el professorat valencià i l’escola pública.

Respecte els assumptes a tractar, el Sindicat ha elaborat una proposta de Pla d’Acció Sindical que conté les seues propostes per debatre a les assemblees, el Consell Nacional, entre el professorat valencià i amb la resta de sindicats i d’organitzacions de la Comunitat Educativa amb la finalitat de millorar les condicions laborals del personal que hi treballa i de l’escola pública. En concret, el Sindicat aposta per aturar el procés de rebaremació del professorat interí deixant sense efecte l’actual acord signat a l’abril de 2013. En eixe sentit, el Sindicat ja està treballant per aconseguir la negociació d’un nou acord que impedisca la rebaremació.

A més, el Sindicat proposa un procés de creació de llocs de treball al sector públic que supose passar pàgina a les retallades i a la destrucció de llocs de treball dels darrers anys. Per STEPV, el sector públic ha de liderar la creació de llocs de treball en aquest moment per millorar la seua xarxa, impedir nous acomiadaments i donar resposta a milers de persones que hi volen treballar. Per fer-ho realitat cal una negociació de les plantilles dels centres docents de tots els nivells, la reducció de les ràtios i de la jornada lectiva, la dotació de personal suficient per atendre tots els programes educatius i per compensar les desigualtats existents als centres i entre l’alumnat.

Per altra part, STEPV considera que cal aturar la implantació de la LOMQE. Per això, es reafirma en el document que va presentar fa un any sobre la inaplicació de la LOMQE als centres docents valencians. Un document que manté la seua actualitat per la situació educativa que patim per les primeres mesures en l’aplicació de la LOMQE.

Entre les propostes que fa el Secretariat Nacional de l’STEPV al seu Pla d’Acció Sindical també figura el suport a les concentracions convocades pels centres amb supressions i la Trobada de Plataformes Comarcals, sota el lema “Dimecres de lluita”; el Sindicat també dóna suport a la manifestació del proper 21 de febrer que convoca Escola Valenciana sota el lema: “l’educació que volem”; la potenciació dels programes d’ensenyament en valencià; la paralització de les polítiques de privatització; les millores retributives per el professorat després de cinc anys d’unes grans pèrdues de poder adquisitiu i de retallades salarials importants; la regulació de la jornada continuada; la negociació del calendari escolar per impedir la situació generada aquest curs amb un inici tan conflictiu per l’alumnat, les famílies i el professorat i tota una sèrie de mesures encaminades a la millora de les condicions laborals del professorat i de l’escola pública.

El Sindicat espera que aquestes propostes siguen debatudes i aprovades a les assemblees comarcals convocades i al Consell Nacional. Si és així les traslladarà al conjunt del professorat valencià a través d’una campanya d’informació i de debat i a la resta de sindicats per eleborar una proposta sindical unitària que siga la base de les properes negociacions amb la Conselleria d’Educació. En eixe sentit, el Sindicat considera que la Conselleria hauria de canviar d’actitud i obrir un procés de negociació real amb les organitzacions sindicals. De no fer-se, STEPV proposarà mesures de pressió per aconseguir acabar amb les retallades i una política hostil amb l’escola pública i el professorat valencià.

Finalment, el Sindicat fa una crida al professorat a participar activament als processos assemblearis per dissenyar i decidir entre totes i tots les nostres reivindicacions i les propostes de treball per els propers mesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa