Diari La Veu del País Valencià
Morella registra un augment significatiu de turistes
RedactaVeu / Morella

Morella ha fet un balanç turístic positiu de l’any 2014. En els últims dotze mesos, s’ha incrementat el nombre de visitants que ha arribat a la localitat, tal com s’aprecia en els principals indicadors. En aquest període han augmentat les pernoctacions, tant a Morella, com a Xiva i Ortells, i les entrades als principals monuments de la localitat.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que el balanç anual és “positiu”, ja que s’han seguit incrementant el nombre de visitants, si bé alerta que “hem de continuar treballant i innovant per atraure un major nombre de visitants”.

Segons Rallo, els esdeveniments organitzats per l’Ajuntament de Morella en aquest 2014 “han tingut un impacte turístic significatiu en la localitat”.

En aquest sentit, recorda que durant el 2014 l’Ajuntament ha organitzat el 600 aniversari de les Converses de Morella, “que ha redundat en la localitat en un increment dels congressos que han tingut lloc a Morella i també en una major oferta cultural i turística”.

Augment del turisme actiu amb el Morella singletraks

A més, Rallo també destaca l’oferta de turisme actiu, entre la qual figura el projecte Morella singletracks, “que ha provocat que molts bikers vinguen a la localitat”, al temps que s’han organitzat proves en diferents caps de setmana “en els quals s’ha citat molts veïns i visitants a Morella”.

Un altre dels aspectes destacats d’aquest 2014 han estat els bons indicadors turístics en els ponts de Setmana Santa i desembre, en els què es van rebre milers de visitants i que van ser els millors dels últims anys.

72.000 entrades al castell

El castell ha tornat a ser el monument més visitat a Morella. En total, 72.000 persones han entrat a la fortalesa en aquest 2014, el que significa que s’ha tornat a superar la barrera dels 70.000. Una xifra que no es donava des de l’any 2011 i que suposa un increment de gairebé el 4% respecte a l’any 2013. Maria Rallo afirma que és “molt important” el treball que es realitza en el manteniment del patrimoni de Morella, ja que aquest any s’han millorat el castell, torres i muralla “i es continuarà rehabilitant el nostre patrimoni durant aquest any, amb l’actuació a la Torre de la Font Vella, així els nostres veïns i visitants podran gaudir de més espais visitables i una oferta més àmplia”.

Museu Temps de Dinosaures i Torres de Sant Miquel

També el Museu Temps de Dinosaures ha millorat els números dels últims anys i aquest any ha registrat un augment de visitants del 14%, sent un total de 24.000 els que han accedit a l’espai paleontològic.

Per la seua banda, les Torres de Sant Miquel han tingut 10.000 visitants. La regidora de turisme també considera que “sens dubte”, la posada en marxa fa un any de la venda d’entrades conjuntes per visitar els monuments de Morella “ha tingut una gran acollida i ha fet que els visitants coneguen millor el patrimoni i la cultura de Morella”.

Jornades de la Trufa 2015

Finalitzat el 2014, Morella ja pensa en els pròxims esdeveniments importants per al turisme de la localitat. Les Jornades de la Trufa són un referent de la cuina de qualitat al País Valencià i es presentaran la setmana que ve.

Aquest any, onze restaurants participaran en aquestes oferint menús protagonitzats pel “diamant negre”. El divendres 23 de gener se celebrarà l’acte en el qual es donaran a conèixer els menús, es podran degustar plats i, aquest any, es lliurarà el premi Patronat de Turisme.

Les jornades se celebraran fins el 15 de març i durant les mateixes, hi ha programats diversos show-cookings, que tindran lloc els divendres a la nit, i tres degustacions de productes del territori, que es realitzaran els dissabtes a la vesprada. Així, l’agenda gastronòmica serà la protagonista de les properes setmanes a Morella.

Comparteix

Icona de pantalla completa