El Consell ‘va perdonar’ a Valmor 14 milions pel Gran Premi de F-1

El PSPV demana una comissió que investigue la compra de Valmor per la Generalitat
6 gener 2013 01:00h
EFE / València

La diputada socialista Eva Martínez ha advertit, en un comunicat, que acudirà als tribunals si el president de la Generalitat, Alberto Fabra, continua “tapant el negoci fosc de la F-1". També ha assegurat que si els diputats populars rebutgen informar sobre els contractes de la Fórmula 1, el PSPV acudirà a la justícia, com ja ha fet amb els casos d’Emarsa, Gürtel, Brugal o el de les ajudes de Cooperació.
 
El grup socialista ha PSPV-PSOE, ha exigit una comissió de recerca en els Corts per a conèixer perquè Fabra va decidir que la Generalitat comprara Valmor.
 
"Va ser Fabra qui va decidir comprar Valmor i qui va signar un contracte en nom de tots els valencians per seguir mantenint la F-1 a costa de les grans retallades que estem patint en sanitat, educació o serveis socials", ha lamentat Martínez.
 
També ha retret al cap del Consell que renunciara a exigir responsabilitats penals als administradors que "van portar a la ruïna a Valmor", en cas que les hi haguera, i la cancel·lació de tots els seus deutes, com ha revelat l'informe de la Sindicatura de Comptes de 2011 i va reconèixer ahir el vicepresident del Govern valencià, José Císcar.
 
"Exigim que tots els contractes isquen a la llum i volem veure tots els informes, fins i tot aquells que el Consell no li ha facilitat al Síndic de Comptes", ha incidit Martínez. La socialista ha reiterat que Fabra, com a president de la Generalitat, "té totes les responsabilitats sobre qüestions com la firma d'este contracte de compra".
 
Pel que fa a les declaracions Císcar, ahir indicava que li van perdonar a Valmor un deute de 14 milions per a evitar així "el desprestigi" que haguera suposat la seua cancel·lació. La socialista ha replicat que el desprestigi d'aquesta comunitat l’ha provocat el PP amb el seu "balafiament", els seus casos de corrupció i el deute que ha generat.
 
Per la seua banda, el portaveu socialista a les Corts, Antonio Torres, ha destacat que, si s'accepta crear la comissió de recerca, el PSPV sol·licitarà tota la documentació relacionada amb la compra de Valmor. Torres ha demanat a Fabra que complisca amb el seu compromís de transparència i que les seues paraules "no tornen a quedar en paper mullat".

 

next