Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià amb el poble grec, pel canvi a Europa

Les pròximes eleccions gregues poden significar un punt d’inflexió en el panorama europeu. Grècia s’ha convertit en el laboratori polític i econòmic de les elits europees, que han sembrat misèria i cansament per tots els racons del sud d’Europa. Les receptes econòmiques de les retallades i l’austeritat, basades en pagar el deute a costa dels drets de la ciutadania, només han deixat un rastre d’atur, pobresa infantil, desesperació i barbàrie, juntament amb l’amenaça del retorn del feixisme encarnat en Alba Daurada, convertint en contemporanis mals i problemes que semblaven aliens a Europa.

Però el poble grec no s’ha resignat a ser conillet d’Índies de la Troica. Manifestacions, vagues, cooperatives laborals i solidaritat han estat la resposta a la dictadura del capital financer i dels mercats.

Ara hi és l’oportunitat única de fer fora els responsables polítics del saqueig. Només conèixer-se la convocatòria de les eleccions, el Fons Monetari Internacional ha suspès la seua línia de crèdit (que només ha proporcionat a canvi dels drets de la gent) fins conèixer qui encapçalarà el proper govern grec. Això demostra que els qui s’han beneficiat de la crisi a costa de la majoria de la població desconfien de la democràcia i que el seu respecte a les urnes està condicionat al fet que siguen elegits els qui defensen els seus privilegis. Ningú vota els mercats, però ells decideixen diàriament sobre les nostres vides i el nostre futur.

Perquè clar que hi ha alternativa a les seues polítiques. La situació del poble grec no és producte de lleis immutables sinó de decisions i interessos concrets. Les lluites del poble grec i l’ascens electoral de l’esquerra, especialment de SYRIZA, són la mostra que una àmplia majoria social està dient prou! a la corrupció i el saqueig a què han estat sotmesos durant aquests anys. Una força política que ha estat en contacte amb les lluites que s’han donat als carrers i que està disposada a portar el canvi polític a les institucions, canvi que només serà possible si el poble grec es manté mobilitzat als carrers, s’organitza en tots els racons de la societat i compta amb la solidaritat internacional de la ciutadania europea.

Estem convençudes i convençuts que el poble grec trobarà a través de les urnes els lladres. En aquest cas, les dificultats i els xantatges seran enormes i la nostra obligació com a ciutadans i ciutadanes d’Europa és i serà solidaritzar-nos amb la democràcia i la voluntat de canvi del poble grec. La seua victòria serà la nostra. Per això, les organitzacions i persones signants d’aquest manifest fem una crida a tota la ciutadania a solidaritzar-se amb el poble grec, a no permetre que la democràcia siga derrotada pels mercats i a impulsar accions que no deixen sols els grecs i gregues en el seu camí per conquerir la seua sobirania i els seus drets.

Primera relació d’organitzacions signants: Acontracorrent, Alternativa Socialista (CLI-AS), Bloc Estudiants Agermanats (BEA), CADTM Europa, Campanya pel Tancaments dels CIES, CIES NO, Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica (CEDSALA), Colectivo Sur Cacarica, Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Compromís, Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia, CUP Almàssera, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Front Cívic “Som Majoria”, Iai@flautes València, Intersindical Jove, Intersindical Valenciana, Joventuts Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV), Joves d’EUPV, Joves pel Dret a Decidir, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de València, Plataforma Iniciativa Animalista, Plataforma pel Dret a Decidir, Poble Lliure, Podem, Sodepau, Valencia Acoge.

Per noves adhesions: [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa