Diari La Veu del País Valencià
El nou ‘Charlie Hebdo’ s’esgota als quioscs

RedactaVeu / ACN / París.

L’edició especial de ‘Charlie Hebdo’ després dels atemptats de París s’ha esgotat en pocs minuts aquest dimecres, segons la premsa francesa.

La tirada inicial d’aquest número del satíric era de tres milions d’exemplars, en comptes dels 60.000 habituals, però finalment se n’imprimiran cinc milions en els propers dies per a poder satisfer la demanda.

A París s’han format cues als quioscs, que s’han quedat sense exemplars fins i tot abans de les vuit del matí perquè molts clients havien reservat o feien cua abans que obriren. En la portada d’aquest número, traduït en cinc llengües, es pot veure una caricatura de Mahoma amb un cartell de ‘Je suis Charlie’ i el titular ‘Està tot perdonat’.

Aquest nou ‘Charlie Hebdo’, que els supervivents de la massacre han pogut fer en una redacció del diari ‘Liberation’ blindada per la policia francesa, es vendrà en una vintena de països. El grup jihadista Estat Islàmic ha qualificat d’”estupidesa extrema” la publicació de noves caricatures de Mahoma pel satíric. També el govern iranià ha criticat la portada d’aquesta edició especial perquè és “insultant” i “atempta contra els sentiments dels musulmans”, ha advertit la portaveu de la diplomàcia, Marzieh Afkham.

El distribuïdor de la revista, Messageries Lyonnaises de Presse, ha informat que seguirà enviant els nous exemplars als quioscs cada dia almenys fins dilluns que ve, 19 de gener. Els beneficis del primer milió d’exemplars d’aquest número 1.178 del setmanari, que està traduït a l’anglès, l’espanyol, l’italià, l’àrab i el turc, es destinaran íntegrament al setmanari.

Podeu llegir l’exemplar complet en francés en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa