Diari La Veu del País Valencià
Presenten el manifest ‘El País Valencià amb el poble grec’
RedactaVeu / València

Entitats socials i polítiques valencianes han presentat aquest dijous a València el manifest ‘El País Valencià amb el poble grec, pel canvi a Europa’, disponible en aquest enllaç.

Al text, fan una crida a tota la ciutadania a solidaritzar-se amb el poble grec, per tal de no permetre que la democràcia siga derrotada pels mercats, en referència a les pressions que està exercint la Troika -Fons Monetari Internacional, Banc Central Europeu i Comissió Europea-.

Només conéixer-se la convocatòria de les eleccions, que es celebraran el 25 de gener, el FMI ha suspés la seua línia de crèdit -que ha proporcionat a canvi dels drets de la ciutadania- fins conéixer qui encapçalarà el pròxim Govern grec.

Segons les entitats signants “això demostra que els qui s’han beneficiat de la crisi a costa de la majoria de la població desconfien de la democràcia i que el seu respecte a les urnes està condicionat al fet que siguen elegits els qui defensen els seus privilegis”.

Les entitats signats del Manifest consideren que les pròximes eleccions gregues “poden significar un punt d’inflexió en el panorama europeu” i que les receptes econòmiques de les retallades i l’austeritat “només han deixat un rastre d’atur, pobresa i desesperació”.

Foto de grup dels representants de les entitats i partits signats del Manifest.

La lluita del poble grec i l’ascens electoral de l’esquerra, especialment de Syriza, “són la mostra –apunten- que una àmplia majoria social està dient prou a la corrupció i el saqueig a què ha sigut sotmesa durant aquests anys”.

D’altra banda, les entitats signants (Acontracorrent, Alternativa Socialista (CLI-AS), Bloc Estudiants Agermanats (BEA), CADTM Europa, Campanya pel Tancaments dels CIES, CIES NO, Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica (CEDSALA), Colectivo Sur Cacarica, Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV). Compromís, Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia, CUP Almàssera, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Front Cívic “Som Majoria”, Iai@flautes València, Intersindical Jove, Intersindical Valenciana, Joventuts Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV), Joves d’EUPV, Joves pel Dret a Decidir, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de València, Plataforma pel Dret a Decidir, Poble Lliure, Podem, Sodepau, UGT PV i Valencia Acoge- han convocat una manifestació per al pròxim dimarts 20 de gener, a les 19:00 hores, davant el Consolat d’Alemanya de València, situat al carrer Marqués de Sotelo, 3.

Comparteix

Icona de pantalla completa