Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig acusa Artur Mas d’utilitzar les eleccions per ‘salvar-se’
ACN / València

En aquest sentit ha advocat per “llançar ponts i reformar la Constitució per resoldre no només el problema català, sinó també el problema valencià i aconseguir la igualtat de tots els espanyols”. 



“El problema de Catalunya és que el seu president governa només per a una part dels catalans, però no per al conjunt de l’autonomia, el que evidencia un dèficit democràtic enorme que ens afecta al conjunt de tots els espanyols” ha apuntat.



Puig ha insistit en la “vital importància” de Catalunya per al País Valencià “perquè a més de la relació cultural que ens uneix, ells són els nostres principals interlocutors comercials” i ha apuntat que tant des del socialisme valencià com des del PSOE “el que volem és tendir ponts, que Catalunya estiga a l’Estat espanyol”.



“Tenim en marxa projectes compartits de vital importància com el Corredor Mediterrani i perquè hi ha una qüestió fonamental que cal solucionar i és la desigualtat que hi ha entre els espanyols”, ha afegit. 



Ximo Puig ha lamentat que siguen el conjunt dels espanyols els qui paguen les conseqüències de l’estratègia “macabra” orquestrada per Mas i Rajoy “per jugar amb un conflicte identitari mentre continuen retallant drets socials” i ha recordat que l’independentisme català “és una qüestió sobre la qual no haurien de tenir veu únicament els catalans, sinó el conjunt dels espanyols que és a qui afecta aquesta situació d’inestabilitat”.



“La solució no és convocar tres eleccions en tres anys, sinó apostar pel diàleg, per un estat federal i per una reforma àmplia de la Constitució que solucione totes les desigualtats que hui en dia pateixen els espanyols, ja que no tots tenim les mateixes possibilitats d’accés als serveis socials bàsics “, ha conclòs Ximo Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa