Diari La Veu del País Valencià
Europa investiga què va fer el Consell amb els 650 milions per a col·legis
RedactaVeu / València

Es tracta de la petició 0056/2014 sobre el retard dels programes de construcció d’escoles en València que la federació de pares i mares d’alumnes va presentar fa dos anys al Parlament Europeu per a saber on estan els 650 milions d’euros que el Banc Europeu d’Inversions ha destinat per a la construcció i rehabilitació de centres públics.

La iniciativa es va inserir dins de totes les accions extrajudicials i judicials que des dels serveis jurídics de FAPA-València es van posar en marxa per a donar resposta a la problemàtica de les AMPAs sobre totes les deficiències d’infraestructures i barracons que presenten els centres públics de la circumscripció de València.

“Ni sabíem ni sabem on estan els diners per a l’educació pública dels nostres fills i filles, així que davant la falta de responsabilitat de la Conselleria d’Educació, hem hagut d’acudir al Parlament Europeu perquè investigue què ha passat”, explica la presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos.

Ara, el Parlament ha admés a tràmit la petició i FAPA-València està a l’espera que es determine on estan els diners per als Plans Creaescola que el Banc Europeu d’Inversions va destinar per a la construcció de centres.

Copiem literalment el resum de la Comissió de peticions:

“Petición 0056/2014 E.G.E., de nacionalidad española, sobre el retraso de los programas de construcción de escuelas en Valencia.

“La petición propone que el Parlamento Europeo intervenga con respecto al gran retraso que están sufriendo los proyectos de construcción de escuelas en Valencia, España. Según la información que consta en la petición, el Banco Europeo de Inversiones proporcionó una financiación de 300 millones de euros para numerosos proyectos de modernización en escuelas de primaria, secundaria y técnicas en 2008, y 350 millones de euros para otro proyecto en 2010. Según la petición, las obras de construcción y mejora son muy insuficientes y algunos proyectos se han mantenido inactivos. Los estudiantes siguen teniendo unas condiciones deficientes que no cumplen los estándares mínimos requeridos por la ley.”

Comparteix

Icona de pantalla completa