Diari La Veu del País Valencià
Fabra gastarà 72.600 € en una enquesta a peu d’urna en les autonòmiques
RedactaVeu / València

Entre les característiques de l’estudi sociològic que ha licitat el Consell, destaca que les enquestes es realitzaran en 200 col·legis electorals de les tres circumscripcions, amb un mínim de 120 entrevistes per col·legi, el que suposa un total de 24.000 entrevistes en què s’ha de preguntar als entrevistats què han votat. A més, l’empresa que resulte adjudicatària està obligada a desenvolupar una aplicació informàtica que permeta la consulta de la informació ‘online’ a temps real i la realització d’informes periòdics al llarg de la jornada electoral.

Segons Ferri “totes aquestes característiques tècniques detallen que el govern d’Alberto Fabra ha encarregat una enquesta a peu d’urna per a les eleccions del 24 de maig. És inacceptable que el govern del PP pretenga gastar 72.600 euros públics en pagar una enquesta a peu d’urna, el que es coneix com ‘israelites’, per al dia de les eleccions, una enquesta pagada amb diners públics perquè el Partit Popular tinga informació privilegiada en la jornada electoral”.

“El Consell torna a demostrar que fan ús dels fons públics per a pagar enquestes que utilitzen de forma partidista. Des del 2010 s’han gastat un total de 663.000 euros en enquestes secretes que des de l’oposició només podem accedir a través de sentències judicials”, ha conclòs el diputat de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa