Diari La Veu del País Valencià
Prohibida la concentració contra l’Islam per risc de desordre públic
Europa Press / València

Castellano ha realitzat l’anunci en el transcurs d’un desdejuni que ha mantingut amb els mitjans de comunicació de Castelló en ser preguntat sobre aquest tema.

Així, ha explicat que es comunicarà per part de la Delegació del Govern al convocant la prohibició de realitzar la concentració, “perquè el nostre criteri és defensar al màxim cadascuna de les concentracions i manifestacions que es realitzen en favor del dret d’expressió, de reunió, de concentració i garantir-les en tot moment” però ha recalcat que, en aquesta ocasió, creuen que pot haver-hi “potencialment qüestions d’ordre públic i de la sensibilitat que existeix respecte dels atemptats del terrorisme gihadista”.

Un informe policial la desaconsella

A més, ha subratllat que han també de defensar “drets fonamentals, com ho és la llibertat religiosa i de culte”. En aquest sentit, entén que amb el lema de la convocatòria “no es pot qualificar l’Islam fent referència a qüestions concretes de terrorisme i, per tant, a més d’haver un informe policial que desaconsella la concentració, la prohibirem perquè es tracta d’evitar mals majors, pel que fa a potencialitat de desordre públic i de defensar drets fonamentals de tots i cadascun dels ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa