Diari La Veu del País Valencià
Antonio Montiel encapçalarà la llista de ‘Clar que Podem’ al País Valencià

RedactaVeu / València.

L’advocat i professor de la Universitat de València, Antonio Montiel Márquez,encapçala la llista Clar que Podem al Consell Ciutadà Autonòmic del País Valencià, una candidatura de base que aspira a liderar el canvi polític en la Generalitat. La llista naix de la confluència de persones amb una llarga experiència i compromís en les diferents àrees de treball del futur Consell Ciutadà, entre elles la defensa de drets i llibertats, territori, sanitat, educació, cultura, medi ambient, urbanisme, administració pública, economia, agricultura, sobirania alimentària i comunicació.

Antonio Montiel és advocat, especialitzat en dret administratiu, professor de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València, màster en Gestió i anàlisi de polítiques públiques i Secretari d’Ajuntament -en excedència-. A més és membre fundador de Per l’Horta, organització en la qual ha sigut portaveu i promotor de la primera Iniciativa Legislativa Popular del País Valencià, per a la protecció de l’horta i soci de Greenpeace, on ha sigut membre del consell estatal. També ha participat en la presentació a les Corts Valencianes de la ILP per a una ràdio i televisió pública en valencià. És autor i coautor de diversos llibres sobre territori, medi ambient i participació ciutadana. És habitual col·laborador de premsa i ràdio.

Segons Montiel, Clar que Podem “assumirà des del CCA la gran responsabilitat de convertir una majoria social en una majoria política per a fer realitat un canvi que la societat està reclamant. És necessari recuperar les institucions per a la ciutadania, donar solució a l’enfonsament moral i ètic de la política valenciana i acabar amb la corrupció i el deteriorament polític, social i econòmic de la nostra Comunitat”, assenyala el candidat a la Secretaria General de Podem.

La conformació de la candidatura, respon, entre d’altres, als criteris de responsabilitat, experiència professional i connexió amb la ciutadania. Aquests són la base d’un potent equip de treball, multidisciplinari i capaç, que compleix amb el compromís del codi ètic i el projecte polític Podem. Compta amb professors de totes les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. És una llista equilibrada quant a gènere i també a territori. Les persones que la formen són actives políticament, encara que fóra del marc de partits polítics, en moviments socials, col·lectius professionals o des de compromisos personals.

Des del Consell tindran encomanada la tasca de conformar l’estructura organitzativa de Podem en l’àmbit autonòmic i amb açò el treball de connexió amb la ciutadania de València, Alacant i Castelló per a construir una seriosa alternativa electoral per a la cita autonòmica del pròxim mes de maig. Serà una estructura organitzativa que aposta fermament per la creació de processos participatius oberts i espais comuns de treball entre el Consell Ciutadà, els cercles i les persones que no formen part d’ells.

Aquesta candidatura està lligada a les bases fundacionals de Podem, en ella preval el principi d’organització oberta i participativa, on s’inclou a persones que participen en els cercles –més de la meitat de la candidatura procedeix d’ells- i persones que opten per altres formes de participació, connectada amb la societat en sentit més ampli.

Es tracta d’una candidatura oberta i plural, que posa de manifest la seua total predisposició a treballar en col·laboració amb la resta de candidatures a consell autonòmic, en el convenciment que després del procés de primàries democràtic i participatiu és necessari sumar i cooperar.

És imprescindible “treballar per a recuperar el nostre orgull com a poble, per a posar en valor la nostra identitat i cercar solucions autònomes als nostres problemes, sense dependències, en un marc polític de construcció democràtica real. No volem un model de desenvolupament estàndard que ha demostrat la seua insostenibilitat. Proposem un model de desenvolupament valencià, ajustat a les necessitats de la nostra terra i liderat i desenvolupat amb la il·lusió i capacitat dels nostres joves i l’experiència de tots”, assenyala Montiel.

La llista encapçalada per Antonio Montiel es denomina Clar que Podem en sintonia amb el projecte polític liderat per Pablo Iglesias i aprovat amb un 80% dels vots en l’Assemblea Sí es Pot celebrada al novembre passat.

Entre els integrants a optar al Consell Ciutadà Autonòmic es troben les dues valencianes membres del Consell Ciutadà Estatal, Àngela Ballester Muñoz i Sandra Mínguez Corral, així com professionals i activistes de diferents àmbits, com el cap de secció de Neurologia de l’Hospital General de Castelló, Daniel Geffner; l’advocat Rafael Iniesta Sabater, president de la Secció d’Advocats del Menor del Col·legi d’Advocats de València i especialista en Violència de gènere; el catedràtic del departament de Matemàtiques de la Universitat Jaume I de Castelló, que ha sigut a més vicerector d’Assumptes Econòmics i Planificació de la Universitat Jaume I i membre del seu Consell de Govern,Vicent Palmer Andreu; la periodista Lola Bañón Castelló, professora de la Universitat de València i membre de l’executiva de l’Agència de Nacions Unides per als refugiats palestins; Emilia Noguera Puchol, jubilada, pediatra, experta en gestió pública de la sanitat i llicenciada en Dret; Beatriu Gascó i Verdier, Enginyera Tècnica Agrícola, ha treballat en el centre d’informació sobre les polítiques europees en favor del desenvolupament rural i ha coordinat el secretariat del Comitè Internacional de Planificació per a la Sobirania Alimentària. Més de la meitat de la candidatura pertany a cercles de Podem de tot el territori autonòmic.

A més, la candidatura compta amb Santiago Aza, Kepa Basabé Gallastegui, Ana Bedrina Trabajo, Pau Belda, Xelo Bosch, Joan Cebolla Moll, Pilar Dasí Crespo, María Diago Giraldos, Pedro González Morcillo, Sergi González Zarzo, Tomás Gorria, Blanca Jiménez, Violeta Lamanuzzi, Esther López Marín, Ferran Martínez Ruiz, Fabiola Meco Tébar, Miguel Montiel, Manuel Pacheco Fuentes, Juan Carlos Pérez Cortes, Oscar Piera Bertomeu, Jose Manuel Rodríguez Victoriano, Sonia Salvador Ferrer, Esperanza Sanz Bravo, Paco Simón Conejos, Silvia Soriano Moreno, Claudia Varella Fernandez.

En el moment de presentació de candidatures, el País Valencià comptava amb 28.682 persones inscrites. No obstant açò, aquest cens es pot incrementar de manera continuada durant el procés ja que els qui desitgen participar podran inscriure’s fins a l’últim dia de les votacions.

Els membres de la candidatura han comptat amb l’aval de diferents cercles, un tràmit que oficialitza la llista per al Consell Ciutadà Autonòmic, Secretaria General i Comitè de garanties democràtiques.

La campanya electoral se celebrarà del 26 de gener al 8 de febrer, el període de votacions es desenvoluparà entre els dies 9 i 13 de febrer, tots dos inclosos, i els resultats de les votacions es coneixeran el dissabte 14 de febrer.

Per a votar no cal estar inscrit prèviament en Podem i pot fer-se en qualsevol moment del període de votació, sempre que la persona que desitja votar s’inscriga introduint una adreça del país.

Comparteix

Icona de pantalla completa