Atac violent al casal Jaume I d'Elx

'Totes les amenaces, atacs i censures de tota mena no ens faran arronsar en la nostra actitud i treball diari', segons el coordinador del Casal Agustí Agulló
18 gener 2015 01:00h

RedactaVeu / Elx.

La nit d'ahir divendres 17 de gener al voltant de les 22:00 hores ACPV-Casal Jaume I d'Elx, va patir la violència intolerant en forma de cops i empentes contra les vidrieres que, a conseqüència de les empentes quasi les trenquen, i al mateix temps van omplir d'adhesius els vidres del Casal, mentre hi havia gent a l’interior.

Per part d'un grup de 7 o 8 “fatxendes cagabandúrries", després de l’acció, que ha transcorregut amb rapidesa, els agressors han fugit corrent.

No és la primera vegada que l'extrema dreta espanyolista demostra la seua intolerància contra el Casal d'Elx.

"El Casal Jaume I d’Elx és una de les poques entitats actives en la defensa i la promoció de la cultura i la llengua pròpies de la ciutat d’Elx. Per això, veiem aquesta agressió com a un atac a totes les persones que treballem en el dia a dia per dignificar-les, recuperar-les i normalitzar-les", segons Agustí Agulló, coordinador del Casal.

"Sabem que tenim al nostre costat tota la gent de la ciutat d’Elx de sensibilitat valenciana i de tarannà democràtic, les associacions cíviques, sindicats i partits. Així que totes les amenaces, atacs i censures de tota mena no ens faran arronsar en la nostra actitud i treball diari", segons Agulló.

Mireia Mollà: "Encara hi ha actituds intolerants i antidemocràtiques"

La diputada autonòmica i portaveu de Compromís per Elx Mireia Mollà ha condemnat "uns atacs que demostren que malgrat ser minoritaris, encara hi ha actituds intolerants i antidemocràtiques i molt de treball per fer per a construir una societat respectuosa amb els drets i les llibertats".

Ha explicat Mollà que "el passat divendres 17 a les 22 hores tal com ha informat el mateix Casal, un grup d'unes 7 persones va intentar trencar les finestres de la seua seu i al mateix temps pegar adhesius amb missatges extremistes, tot açò mentre hi havia gent a l'interior".

"És lamentable que en ple segle XXI a Elx hàgem de patir atacs com aquests que amenacen la llibertat de les persones utilitzant la violència; el Casal ha sigut durant anys un símbol de la lluita per la defensa i promoció del valencià a la nostra ciutat, i ha fet un treball impagable per la nostra llengua i formant part activa del teixit associatiu d'Elx".

Ha finalitzat Mollà recordant "la nostra més enèrgica condemna als atacs violents i el nostre suport al Casal Jaume I i el gran treball que realitza des de fa anys en fer d'Elx un municipi més divers, ric i conscient de la importància de la seua llengua i la seua cultura" i que "esperem que des de l'Ajuntament es combaten aquestes actituds intolerants que queden al marge de la democràcia i de la nostra societat plural i diversa". 

next