Diari La Veu del País Valencià
Neu a les comarques del Nord i Sud del PV en el primer temporal d’hivern
RedactaVeu / Morella / Alcoi

El primer temporal d’hivern ha deixat neu en les últimes hores en punts de l’interior de les comarques del Nord del País valencià, on durant la passada nit les temperatures mínimes han registrat un moderat ascens, de fins a huit graus, en alguns municipis.

Segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, les màquines llevaneus han eixit a Vilafranca i Castellfort, on la neu també ha caigut en municipis com Morella, Ares del Maestrat o Barraques.

També en les comarques del Sud s’han registrat les primeres nevades a Xixona, Mariola i la carretera de la Font Roja, i en les que corresponen a la demarcació de València hi ha plaques de gel en el Rebollar, segons Emergències, que destaca que no s’han produït “incidents destacats”.

Font Roja.

Carreteres afectades i temperatures

Fins al moment, les carreteres afectades per la neu, i per on s’ha de transitar amb precaució, són la CV-15 a Coll d’Ares, concretament en el quilòmetre 50; el quilòmetre 48 de l’A-23 a Viver-Barraques; i en l’N-232 a Morella, del quilòmetre 44 al 77,4.

Respecte a les temperatures mínimes, aquesta matinada han registrat un moderat ascens, de fins a huit graus, i la més baixa s’ha mesurat a Castellfort (els Ports), amb un grau davall zero. També s’han mesurat 4 graus de mínima a Sogorb, enfront dels 3 graus davall zero d’ahir; 4 a Vinaròs, on ahir va haver-hi -1; o 7 a Castelló de la Plana, cinc més que la mínima d’ahir.

Avinguga del Llosar a Vilafranca.

En les comarques de la demarcació de València s’han produït ascensos significatius com els registrats a Utiel-Requena, ja que aquesta matinada la mínima ha sigut d’1 grau, enfront dels 7 d’ahir; a Oliva s’han mesurat 8 graus (set més que ahir); en Xàtiva 6 (cinc més que ahir), i en València hi ha hagut 7 graus, tres més que ahir.

Pel que fa a les comarques del Sud, hi ha hagut ascensos significatius de les mínimes, com el cas del Pinós, que ha registrat 3 graus enfront dels 5 graus sota zero d’ahir; a Rojales la mínima ha sigut de 8 graus, enfront dels zero d’ahir; i a la ciutat d’Alacant s’han mesurat

8 graus, huit més que ahir.

Respecte a les precipitacions, no han sigut molt intenses i l’última hora s’han registrat 2,6 litres per metre quadrat a Pinet; 2,2 l/m² a Bellús; 2,2 a Antella; 2,1 a Alzira i Moixent; 1,8 a Estubeny, Énguera i Manuel, i 1,6 a Castelló de la Ribera.

Comparteix

Icona de pantalla completa