Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia investiga la trama de la depuradora de Borriol
RedactaVeu / Europa Press / Castelló de la Plana

La Fiscalia de Castelló ha obert diligències de recerca penal per a estudiar la possible relació entre les empreses de l’alcalde de la Vall d’Alba i exvicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, i l’activitat urbanística del municipi, segons han informat fonts de Compromís.

El portaveu d’aquesta formació en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que aquesta decisió del Ministeri Públic és “molt necessària, i més encara quan l’acte d’imputació per les suposades irregularitats en la depuradora de Borriol ja instava al fet que s’investigaren la gestió municipal i la relació de les empreses”.

Nomdedéu ha indicat que la decisió d’investigar l’activitat empresarial de Martínez deriva de la denúncia de Compromís per les suposades irregularitats comeses en la tramitació de la depuradora de Borriol, per les quals l’alcalde està imputat. Així, ha recordat que fa uns mesos la formació política va remetre un escrit al fiscal interessant-se per l’estat d’aquesta nova línia de recerca.

A més, des de Compromís en la Diputació es va remetre a la Fiscalia documentació d’empreses vinculades a Martínez que “podien estar relacionades amb la recerca que ara s’ha iniciat”, ha dit.

El decret del fiscal instructor, en el qual va proposar al fiscal cap de Castelló que formalitzara una querella contra Martínez per la tramitació de la depuradora de Borriol, indicava que en el curs de la recerca es va revelar la vinculació de l’alcalde de la Vall d’Alba amb les empreses Franvaltur S.L., Gestintur S.L. i Prodever S.L., l’objecte social de les quals està relacionat amb la construcció i la promoció immobiliària.

“Evident sospita”

Segons explicava el fiscal, aquestes societats ostenten, per aportació dels seus socis, nombroses titularitats immobiliàries en el terme municipal de la Vall d’Alba, per la qual cosa sorgeix l’’evident sospita’ que algunes de les propietats d’aquestes societats puguen estar relacionades amb actuacions urbanístiques de l’Ajuntament.

D’aquesta forma, a fi d’investigar la possible actuació urbanística de les tres societats i de Francisco Martínez sobre els terrenys que apareixen en elles aportats i dels quals són titulars, el fiscal demanava que es deduïra testimoniatge dels corresponents particulars a l’efecte d’incoar diligències de recerca penal per a esbrinar la possible comissió de delictes de tràfic d’influències, frau il·legal i negociacions prohibides a funcionaris. Ara, la Fiscalia, després de la proposta del fiscal i la petició de Compromís, ha decidit obrir diligències de recerca penal sobre aquest tema.

Enric Nomdedéu.

Nomdedéu ha subratllat la “important” tasca desenvolupada per Compromís de Borriol per “traure a la llum” la “suposada trama” de la depuradora i ha manifestat que “aquest treball, a més d’ajudar a netejar d’ombres de suposada corrupció la Diputació, pot ajudar també a eliminar les ombres existents sobre la gestió de Martínez en Vall d’Alba”.

Responsabilitat de Moliner

Per la seua banda, el portaveu del grup socialista en l’Ajuntament de la Vall d’Alba, Fernando Grande, ha afirmat sobre aquest tema que “cada dia que passa amb Francisco Martínez al capdavant de l’Alcaldia és responsabilitat del president de la Diputació, Javier Moliner”.

Grande ha assenyalat que els socialistes posen a la disposició de la Fiscalia tota la documentació que estan arreplegant, entre la qual consta que “només a la Vall d’Alba l’alcalde té al seu nom un milió de metres quadrats en finques urbanes i rústiques i 12 immobles”. “Ara, la recerca llançarà quantes propietats més posseeix a través de les seues tres societats”, ha dit.

El grup municipal socialista de la Vall d’Alba ha apuntat que Martínez “ha pogut fer ús en benefici propi de la informació privilegiada que té com a alcalde i abans com a vicepresident de la Diputació de Castelló”. Grande s’ha referit així als “80.000 metres quadrats que Martínez va adquirir d’uns terrenys que posteriorment a la seua compra va qualificar per a construir un camp de golf i zones residencials. “Javier Moliner posa la rabosa a cuidar gallines”, ha afegit.

Grande considera que Moliner “no hauria de permetre ni un minut més que Martínez siga l’alcalde de la Vall d’Alba i, amb açò, vincular el nom de la població al de la corrupció”. Ha assenyalat que “el president provincial del PP té ara una nova oportunitat per a dir “alt i fort” que Martínez no serà el candidat del seu partit a l’Alcaldia.

Comparteix

Icona de pantalla completa