Diari La Veu del País Valencià
Poble Lliure, en la Conferència Rosa de Luxemburg de Berlín
RedactaVeu / Berlín / València

El passat 10 de gener, una delegació internacional de Poble Lliure va viatjar a Berlín per assistir a la vintena edició de la Conferència Internacional Rosa Luxemburg. Aquest esdeveniment l’organitza anualment el diari marxista Junge Welt amb l’objectiu de conéixer els principals debats d’actualitat entre l’esquerra alemanya, així com internacionalitzar el procés català i establir contactes formals a nivell internacional.

Centenars de persones vingudes d’arreu del món van omplir, durant tot el dissabte 10 de gener, els diferents espais del teatre Urania de Berlín, especialment la sala d’actes, on es van desenvolupar les conferències i els debats. També organitzacions culturals, internacionalistes i revolucionàries van establir parades informatives per tal de donar a conéixer les seues lluites.

El fil conductor de la Conferència Rosa Luxemburg va ser la pau i la solidaritat internacional contra l’imperialisme i les agressions contra la sobirania dels pobles. Així, es va parlar del conflicte colombià, d’Ucraïna, de Cuba, així com de la política exterior alemanya, entre moltes altres qüestions.

La delegació de Poble Lliure, a part d’assistir a les conferències, va poder intercanviar anàlisis i contactes amb diferents organitzacions, exposant el procés català “i la nostra aposta política, presentant la nostra organització estratègica i coneixent més de prop la realitat alemanya, així com les anàlisis i principals debats entre les forces de l’esquerra transformadora”.

La manifestació d’homenatge a Rosa Luxemburg

El diumenge 11 de gener, centenars de persones i organitzacions solidàries arribades en representació de moviments i partits comunistes d’arreu del món van marxar pels carrers de Berlín per homenatjar a Rosa Luxemburg en la tradicional manifestació en record a la dirigent comunista assassinada el 15 de gener de 1919.

Malgrat la pluja i el fort vent glaçat, la llarga marxa va transcórrer entre un gran desplegament policial per les amples avingudes de l’antiga República Democràtica Alemanya, finalitzant el seu recorregut amb una ofrena floral a Rosa Luxemburg i amb les intervencions polítiques dels col•lectius organitzadors de la manifestació.

Durant el transcurs de la manifestació, els delegats de Poble Lliure van poder establir nous contactes internacionals amb altres delegacions que també havien vingut a participar formalment dels actes, així com amb la redacció del diari Junge Welt, amb qui van acordar una trobada conjunta l’endemà.

Visita i entrevista a les oficines del Junge Welt

El dilluns 12 de gener al matí, els delegats de Poble Lliure van poder visitar les oficines i departaments del diari Junge Welt, coneixent així el projecte cooperatiu, la seua història i la seua forma de treball, basada en el rigor periodístic i en l’anàlisi marxista de la realitat nacional i internacional.

Així mateix, el Junge Welt va fer una entrevista al company Roger Castellanos, responsable de relacions internacionals de Poble Lliure, on va poder exposar les resolucions polítiques del congrés fundacional de la nostra organització estratègica i les nostres anàlisis i l’aposta política sobre el procés català. D’aquesta manera, va poder internacionalitzar la perspectiva del procés des de l’esquerra independentista, la qual apareixerà publicada durant les properes setmanes al diari alemany.

Comparteix

Icona de pantalla completa