Diari La Veu del País Valencià
Inaugurada l’exposició ‘El llibre valencià a les col·leccions de la biblioteca valenciana’

RedactaVeu / València.

La citada exposició pretén mostrar la gran riquesa del País Valencià i de la ciutat de València com una de les zones amb una producció editorial més antiga i rica i commemora el 30 aniversari de la creació de la Biblioteca Valenciana.

La consellera María José Català ha inaugurat la mostra, que també ha servit per a presentar el còmic ‘El segle d’or valencià’, editat conjuntament per la Biblioteca Valenciana i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb dibuixos de Cristina Durán i textos de Miquel A. Giner. El president de l’AVL, Ramon Ferrer, ha assistit a la inauguració.

El recorregut mostra el trànsit del llibre en pergamí al llibre en paper i és un reflex de l’evolució històrica, social i artística des del segle XVI fins a l’actualitat.

Es tracten temes com el llibre humanístic, l’evolució de les tècniques de gravat i impressió, el naixement de la premsa, les polèmiques entre liberals o absolutistes, la incorporació de la fotografia al llibre imprés, la Renaixença, Blasco Ibáñez o el còmic valencià

Tallers i visites guiades

L’exposició es podrà visitar en la Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis fins a finals d’abril. Hi ha activitats per a grups concertats entre setmana que poden realitzar tallers o visites didàctiques. Ja s’han inscrit més de 3.000 persones.

Així mateix, tots els diumenges i la majoria de festius hi ha visites guiades a les onze i a les dotze i totes aquestes activitats són gratuïtes. A més s’han programat visites per a alumnes de Primària i Secundària.

Comparteix

Icona de pantalla completa