Diari La Veu del País Valencià
Guerra entre el València i els seus ultres ‘xenòfobs i antidemocràtics’
www.eldiario.es / Voro Maroto

“Malgrat patir insults i amenaces per part de radicals clarament identificats”, el club “no donarà ni un pas arrere en el seu compromís amb la seguretat i amb mantenir net de violència i ideologies radicals, l’estadi de Mestalla”, el camp del València C.F.

El club, sense nomenar-ho, al·ludia als Yomus. El dissabte, durant un partit, es va ordenar retirar una pancarta d’aquest grup, la qual cosa va provocar que la Corba Nord, en senyal de protesta, deixara d’animar. Alguns membres d’aquest col·lectiu van denunciar amenaces per a deixar de cantar per part dels Yomus, cosa que aquests neguen. El València diu estar investigant els fets.

El pols entre ambdues parts no és nou. Des de la mort a bastonades d’un ultra del Deportivo a Madrid, el València ha estret el setge sobre els seus ‘hooligans’ d’ultradreta. Ja havia prohibit que entraren la pancarta del col·lectiu al seu camp i ha sol·licitat a la Corba Nord, un grup amb més de 2.000 socis, que trenque amb ells. Els escorcolls a l’entrada de l’estadi i la seguretat s’han extremat. “Pura repressió policial”, diuen els suposats afectats.

L’expulsió de Yomus, no obstant açò, no serà fàcil. El club no pot denegar l’accés a l’estadi als socis que no estiguen castigats administrativament o judicialment. I fa anys que no protagonitzen incidents violents en el camp, encara que ‘hooligans’ suposadament vinculats a la penya han sigut relacionats amb diverses baralles al carrer o amb càntics nazis a Mestalla.

La Corba Nord, que es declara apolítica i pacífica, es va crear en 2012 després de la fusió de Yomus, la penya Gol Gran i la incorporació de centenars de joves amb ganes, simplement, d’animar el seu equip. La directiva de la Corba Nord segueix estrenyent les files amb la part més radical de la penya, com el dilluns va reiterar en un comunicat. “Des del club ens ataquen”, però “tant Gol Gran com Yomus són els que realment van crear la graderia que actualment tenim, per tant tocar a qualsevol dels dos” serà rebutjat.

Aquesta informació ha sigut publicada en www.eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa