Diari La Veu del País Valencià
Bárcenas eixirà de presó si paga 200.000 euros
ACN / Madrid

Els magistrats donen pràcticament per tancada la investigació de la causa per la qual Luis Bárcenas va ingressar a la presó ara fa 19 mesos i consideren que existeixen altres mesures cautelars que poden “mitigar” el seu estat. La sala ha “ponderat” els delictes que se li imputen i el “llarg temps” de presó preventiva i consideren que aquests elements “s’han d’harmonitzar amb el seu arrelament a Espanya i la manca d’antecedents penals”. “Tot això disminueix el risc de fugida”, sostenen els magistrats. 



La secció quarta de Sala Penal de l’Audiència Nacional considera que la imposició de la fiança com a mesura cautelar “no és contradictòria” amb els escrits d’acusació presentats recentment tenint en compte “el caràcter ambivalent atorgat per la jurisprudència durant el transcurs del temps en situació de presó preventiva, en aquesta ocasió apreciat a favor de l’imputat”.





Per tal de fixar la fiança, els magistrats han tingut en compte els requisits que fixa la doctrina jurisprudencial sobre la natura del delicte, l’estat social, antecedents i demés circumstàncies que puguen influir en major o menor mesura. “La fiança és concorde i proporcionada amb interessos d’altres imputats”, assegura l’escrit.

L’Audiència Nacional conclou que “la quantitat concilia la natural i lògica pretensió de llibertat amb la garantia d’evitar la fuga i l’ocultació de possibles fonts de prova que no hagen estat obtingudes encara, tenint en compte les greus responsabilitats que, de manera provisional, recauen sobre la conducta de l’apel·lant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa