Diari La Veu del País Valencià
Almussafes subvenciona les despeses dels universitaris
RedactaVeu / Almussafes

Els estudiants universitaris d’Almussafes estan d’enhorabona. 100 euros d’ajuda per alumne per poder sugrafar les despeses de desplaçament, llibres de text i material didàctic. L’aposta per l’educació de l’Ajuntament d’Almussafes, a través d’una política de beques i ajudes, ha sigut una constant des de fa 24 anys. De fet, Almussafes es va convertir en el primer municipi valencià que va sufragar el 100% del cost dels llibres de text als alumnes d’infantil, primària i secundària dels centres educatius emplaçats en la localitat.

A partir del 2009, aquestes ajudes es van ampliar a tots els xiquets del municipi, independentment del centre triat, i el passat any 2014 es va completar el cicle de la gratuïtat de totes les etapes educatives amb l’abonament, així mateix, del cost dels volums dels estudiants de batxillerat i cicles formatius i la creació de les ajudes als universitaris. De fet, el pressupost d’enguany consigna més de mig milió d’euros al foment de l’educació.

En concret, les ajudes destinades al finançament de les despeses que generen els estudis universitaris del present curs 2014-2015 s’han xifrat en un import de 10.000 euros. “Volem donar suport als nostres jóvens perquè completen els seus estudis superiors, afavorint la seua formació i inserció laboral i fomentant, així mateix, la seua educació, i per a això hem optat per donar-los suport econòmicament via subvenció”, destaca la regidora d’Educació, Elia Alepuz. De fet, la quantia màxima a percebre per alumne s’ha establit en 100 euros.

La regidora d’Educació d’Almussafes, Elia Alepuz.

Tal com s’especifica en les bases reguladores, els sol•licitants de les esmentades ajudes hauran d’estar empadronats en la localitat d’Almussafes un mínim de dos anys, a més d’estar matriculats en el curs acadèmic 2014-2015 en qualsevol de les universitats estatals els ensenyaments de les quals estiguen inclosos en ensenyaments universitaris oficials adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior conduents a títols oficials de Grau i també als títols oficials de Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Diplomat, Mestre, Enginyer Tècnic i Arquitecte Tècnic.

Així mateix, podran ser beneficiaris de la subvenció aquells estudiants que estan completant el Projecte Final de Carrera, en el cas concret d’ensenyances que requerisquen la superació del dit projecte per a l’obtenció de la titulació corresponent.

Els universitaris d’Almussafes que complisquen amb els requisits i que desitgen sol•licitar les ajudes econòmiques podran presentar la corresponent petició a partir de matí d’aquest dimecres dia 21 i fins al 21 de febrer en el Registre General de l’Ajuntament o en l’oficina auxiliar del registre del pavelló Poliesportiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa