Diari La Veu del País Valencià
Bloc-Compromís vol el traspàs en la gestió del Port de Dénia
RedactaVeu / Dénia

Bloc Compromís de Dénia demana a l’equip de govern que negocie amb la Generalitat el traspàs de les competències portuàries al municipi i proposa que se seguisca el model de Gandia, on el Ministeri de Foment ha cedit a l’Ajuntament uns terrenys que són propietat de l’estat perquè els explote el consistori de la capital de la Safor.

“Com ja hem dit en altres ocasions, és una llàstima que el Port de Dénia no deixe cap benefici a la nostra ciutat i ja que, l’equip de govern no els fa pagar cap cànon, almenys que deixe que l’Ajuntament s’enduga part dels beneficis”, ha explicat Josep Crespo, portaveu de Compromís.

El regidor lamenta que el primer port, a nivell de facturació dels que gestiona la Generalitat, no deixe cap benefici a Dénia i que només en reba els inconvenients, com ara el trànsit i el soroll quan baixen els camions de Balears a l’Avinguda Miguel Hernàndez o els embussos de trànsit quan baixen els passatgers del ferri.

Josep Crespo al Port de Dénia

Josep Crespo critica l’estat de la zona portuària de Dénia i l’ús que se’n fa d’aquesta, “açò respon a que l’únic interés de Ports per la nostra ciutat és guanyar diners”.

Assenyala també, “la permissibilitat del PP local, seguint els passos del PP valencià, en deixar fer lliurement sense tenir en compte la imatge que això dóna de cara al turisme, sense tenir en compte els criteris mediambientals i sense donar servei als ciutadans de Dénia, que des de fa anys esperen la finalització de les obres de la nova estació marítima”.

Així mateix, Josep Crespo proposa a l’equip de govern que habilite una rampa per poder botar les barques, ja que hi ha molts ciutadans que podrien fer ús d’aquest servei i es podria recuperar així la rampa de la marineta cassiana o la dels bous a la mar.

“I és que el port hauria de donar beneficis però també serveis als ciutadans de Dénia”, explica.

Comparteix

Icona de pantalla completa