Diari La Veu del País Valencià
Jèssica Crespo, Pere Valenciano i Ortifus guanyen la VI edició dels Premis Periodístics

RedactaVeu / València

Jèssica Crespo, Pere Valenciano i l’humorista gràfic Antonio Ortiz Fuster, més conegut com Ortifus, són els guanyadors, en les diferents categories, de la sisena edició dels Premis Periodístics Comunitat Valenciana.

El certamen l’organitzen sindicat CSI•F i Grup Ribera Salut, i patrocina Uniteco. La votació secreta realitzada pel jurat, compost exclusivament per professionals de la informació, ha propiciat el veredicte aquest matí. La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el 5 de març a l’Ateneu de València.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo, Periodista Revelació 2014, va començar la seua carrera professional en emissores de ràdio locals mentre cursava els estudis de Periodisme en la Universitat de València. Ha treballat en mitjans escrits i en una agència de comunicació, encara que la seua trajectòria l’ha enfocat principalment a la ràdio, i més en concret a la Cadena SER, on desenvolupa la seua labor des de 2006.

Ha passat per Ràdio València i Ràdio Alacant i ha presentat programes com ‘La ventana del verano’. Actualment s’encarrega de temes culturals i coordina la pàgina web de Ràdio València i les seues xarxes socials. Presenta La Llavor, el primer espai íntegre en valencià de la SER en el País Valencià.

Pere Valenciano

Pere Valencià, Periodista de l’Any 2014, va començar en Las Províncias com a becari en 1997. Va passar per Successos i Comarques. Després va impulsar la delegació de la Costera, la Vall dAlbaida i la Canal de Navarrés. Després es va fer càrrec de la delegació de Camp de Morvedre. En 2007 va passar a dirigir Tele 7 Calderona. Al desembre de 2010 va fundar el rotatiu que dirigeix, El Periódico de Aquí. Va començar amb les edicions de lHorta i Camp de Morvedre. Al febrer de 2014 va nàixer l’edició del Camp de Túria, i el pròxim 30 de gener inicia la de lHorta Sud. Presenta en Gestiona Ràdio el programa Al teu costat i és vicepresident de l’Associació Professional de Periodistes Valencians.

Ortifus

Antonio Ortiz Fuster (Ortifus), Premi Trajectòria Professional 2014, exerceix d’humorista gràfic del diari Llevant des de 1984. Abans va passar per Notícies al Dia i Diario de Valencia. Ha publicat unes 20.000 vinyetes des de llavors. També destaca en el disseny d’esbossos de falles. Entre els més destacats es troben el de l’any 1988, quan va dissenyar el del monument de l’Ajuntament; el de la falla Blanqueries (1994); el de Convent Jerusalem (1998); i els de Na Jordana (2000 i 2014).

Comparteix

Icona de pantalla completa