Diari La Veu del País Valencià
El jutge imputa a Helga Smichdt delictes de malversació, prevaricació i falsedat
ACN / EP / València

Tots dos varen ser detinguts judicialment aquest dimarts en el marc de les diligències obertes pel jutjat a causa d’una denúncia de la Fiscalia en relació amb presumptes irregularitats en la gestió del Palau de les Arts entre el 2008 i 2009. El jutge va acordar per tots dos llibertat provisional, obligació de personació periòdica al jutjat i retirada de passaport. Els escorcolls varen finalitzar cap a les 03:30 hores.

Segons que ha informat el TSJ valencià, en l’acte d’obertura de les diligències es va acordar també el secret de les actuacions” amb l’objectiu d’assegurar la informació necessària per a la investigació”. Aquest secret es va aixecar a la 01:00 hores d’aquest dimecres.

El jutge va acordar, a més, la pràctica de diverses diligències amb la participació d’agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal. Els agents varen escorcollar el domicili de la intendent del Palau de les Arts, el domicili de qui va ser director d’administració, el Palau de Les Arts i la seu d’una societat mercantil.

El TSJ valencià ha informat que els dos detinguts varen ser assistits per advocats durant la seua declaració. La causa continua oberta pels presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsedat, sense perjudici que relació de possibles infraccions penals puga variar al llarg de la investigació, indiquen les mateixes fonts jurídiques.

Fabra considera que l’operació policial en les Arts va ser ‘desproporcionada, desmesurada i innecessària’

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha afirmat aquest dimecres que l’operació duta a terme aquest passat dimarts per la Policia baix mandat judicial en el Palau de les Arts de València ha sigut “desproporcionada”, “desmesurada” i “innecessària” i ha apuntat que no hi ha cap motiu perquè es produïsca cap dimissió en el Consell. “Per què havia d’haver-hi”, ha preguntat Fabra, qui ha lamentat que amb l’actuació policial “la imatge que s’ha donat de la Comunitat no ha sigut la millor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa