Diari La Veu del País Valencià
‘Som Cercles’ exigeix a Pablo Iglesias resposta a la seua impugnació de primàries a València

RedactaVeu / València.

La llista de Podem ‘Som Cercles’, que juntament amb candidats independents han impugnat les primàries municipals de València davant la Comissió de Drets i Garanties, ha remés un comunicat en el qual indica: “Exigim que D. Pablo Iglesias Turrión, així com el secretari general de Podem València, D. Jaime Paulino Conca, Íñigo Errejón, Ángela Ballester, Sandra Mínguez i qualsevol representant de la Secretaria General i Òrgans superiors del partit així com les candidates al Consell Ciutadà autonòmic i el Consell Ciutadà Municipal de València, es posicionen clarament pel que fa a la impugnació a la totalitat del procés de primàries municipals de la qual no hem rebut resposta alguna. Exigim tant una resposta com el reconeixement públic del perjudici que s’ha causat electoralment en el citat procés, en l’exercici de les seues funcions i responsabilitats orgàniques”.

I afigen: “Apel·lem per a açò al Document de Principis Ètics aprovat en les votacions després de l’assemblea de Vistalegre, als estatuts ‘Clar Que Podem’, a la Comissió de Drets i Garanties Estatal així com a la Constitució Espanyola de 1978. Recordem que el passat dia 12 de desembre la llista ‘Som Cercles’ que es presentava en primàries al consell Ciutadà de Podem en Ciutat de València, ja fa un mes i mig, IMPUGNE el procés de primàries per l’incompliment de reglament, documents organitzatius i ètics, al no permetre des de l’organització (ja siga per error o omissió) la lliure concurrència en el procés de la seua llista i altres afectats, vulnerant també els seus drets constitucionals”.

Finalment, el comunicat afirma: “Portem un mes i mig esperant alguna comunicació o acció del Comité de Garanties, així com de la direcció estatal que també va ser posada en coneixement. Esperem que la visita d’aquest cap de setmana servisca perquè es posicionen o solucionen el problema, i no solament per a donar discursos sobre metodologies assembleàries que en realitat després no s’apliquen”, declara Mª Jose Alonso, cap de llista de ‘Som Cercles’.

Comparteix

Icona de pantalla completa