Diari La Veu del País Valencià
Educació anuncia l’oferta d’oposicions sense negociar-la prèviament amb els sindicats
RedactaVeu / València

Encara que sí es coneixia el nombre total de vacants, fixat estatalment mitjançant la imposició d’una taxa de reposició del 50 %, la dada important és quines especialitats i en quina quantitat anaven a convocar-se. És el que hem conegut, imposat per Conselleria, sense tenir l’oportunitat de plantejar en taula de negociació quines són les necessitats del sistema educatiu quant a plantilles docents a la nostra manera de veure.

Per a la FECCOOPV el sistema educatiu pateix ara mateix un greu problema associat als augments d’horari i ràtios: la pèrdua de professorat, fins vora 4.000 docents en els últims 4 anys. Aquest problema s’agreuja quant a la distribució de la plantilla, ja que les retallades han generat la transformació de places estructurals en places associades a contractes programa, especialment en Secundària. Aquestes places no poden ser ocupades per funcionariat de carrera en destinació definitiva i hi ha ara mateix 1.518 funcionaris i funcionàries de carrera en destinació provisional.

Un 25 % de la plantilla canvia de centre cada curs; és una altíssima rotació generada per la retallada de places estructurals que ha fet augmentar enormement el percentatge de professorat interí, provisional o en comissió de servei. La FECCOOPV entén que és necessari tornar a les plantilles anteriors a les retallades per a assegurar la qualitat de la educció pública valenciana.

En aqueix sentit, no veiem assenyada la convocatòria d’oposicions en especialitats amb un alt nombre de professorat de carrera sense destinació definitiva; les places convocades, en aqueixes especialitats, solament serviran per a augmentar la inestabilitat de les plantilles.

La FECCOOPV insisteix que s’ha de negociar la fi de les retallades en plantilles i el plantejament d’un vertader pla de futur que s’adeqüe a les necessitats del sistema educatiu i tinga com a fi la millora de l’educació pública. En aqueix pla les convocatòries d’oposicions hauran de ser instruments, mai una finalitat en sí mateixes.

Comparteix

Icona de pantalla completa