Diari La Veu del País Valencià
Les oposicions de 2015 comportaran la segona onada de rebaremacions del professorat interí
RedactaVeu / Canals

Davant d’aquesta proposta, la CPI i STEPV volen manifestar el següent:

1.- Les oposicions de 2015 comportaran una segona onada de rebaremacions en les especialitats que no van ser convocades en 2013. El professorat que va tenir moratòria en 2013 i no va aprovar serà rebaremat en 2015 si no aprova la fase completa d’oposicions.

2.- Si es manté l’oferta anunciada per Conselleria, afectarà 36 borses de treball i el professorat que no tinga res aprovat en el passat serà automàticament reordenat i perdrà el lloc actual en la borsa. En les oposicions de 2013, va afectar uns 1.400 docents, majoritàriament del cos de Mestres. En 2015, la rebaremació s’ampliarà als altres cossos docents (secundària, FP, EOI, música i dansa) en les borses de les especialitats afectades per les oposicions. Això suposarà que centenars d’interins se sumaran als reordenats en 2013.

3.- La Coordinadora de Professorat Interí i STEPV rebutgen la convocatòria d’oposicions mentre no es modifique l’acord d’interins per a retornar als criteris d’ordenació anteriors. Per això, exigeix a la Conselleria d’Educació la negociació d’un nou acord abans de la convocatòria de les oposicions, per evitar aquesta segona onada de rebaremacions.

4.- L’acord de professorat interí de 2013 ha perjudicat el professorat interí i el sistema educatiu valencià. En cap sector laboral se substitueix uns treballadors i treballadores formats i qualificats per altres.

5.- La CPI i STEPV han acordat proposar a les assemblees convocades la setmana que ve, la convocatòria de mobilitzacions per evitar la rebaremació i no descarta, si així ho acorden les assemblees, convocar vaga de professorat interí al mes de febrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa