Diari La Veu del País Valencià
Satisfacció a Compromís i EUPV pels ‘esperançadors’ resultats de Grècia
RedactaVeu / València

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís i candidata a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, ha valorat “molt positivament” els resultats de les eleccions d’ahir a Grècia en què Syriza ha sigut la formació més votada.

Per la seua banda, la coordinadora general d’EUPV, Marga Sanz, ha felicitat Syriza i ha destacat que el seu èxit en les eleccions gregues, “obri un futur d’esperança per a Grècia i per a tot Europa”. Sobre aquest tema, ha recordat, en un comunicat, que la victòria de Syriza, un partit amb el qual comparteixen grup en el Parlament Europeu i amb el qual formen part del Partit de l’Esquerra Europea, demostra que “sí es pot guanyar amb altres polítiques, amb polítiques d’esquerres molt diferents a les que hui imperen en la Unió Europea i que ens estan portant a la ruïna econòmica i a la pobresa social”. “El seu èxit ens anima per a treballar amb la major il•lusió, si cap, pel canvi polític que necessita el País Valencià”, ha postil•lat Sanz.

Oltra: “El poble grec s’ha plantat”

Per a Oltra “al final el poble grec s’ha plantat i ha dit que les persones estan primer que els bancs i que no pot ser que se sacrifique a tota una part de la població que està en situació de pobresa, que no té en aquest moment seguretat social, ni assistència mèdica, amb una pobresa infantil galopant, una situació que és senzillament insostenible”.

“El que ha fet el poble grec es ser conseqüent i votar en clau de trencar amb el bipartidisme i votar un partit que avantposarà el benestar de les persones al pagament d’un deute que s’ha de renegociar, establint que el seu pagament siga compatible amb l’acompliment dels drets fonamentals”, ha dit Oltra.

Segons Oltra, la victòria de Syriza és també esperançadora “de cara a les nostres eleccions autonòmiques” perquè “nosaltres som una comunitat autònoma que té una intervenció grandíssima, som una de les regions europees més intervengudes pels protocols de la Troika i de la Unió Europea i per tant que es puga obrir eixe camí a Grècia és un fet molt esperançador per als valencians i valencianes”.

“Al capdavall –ha afegit la parlamentària de Compromís- els pobles de la Mediterrània tenim un destí molt paregut i hem d’unir els nostres esforços perquè s’entenga en el conjunt de la Unió Europea que els drets fonamentals no són renunciables i que han de ser compatibles amb el pagament d’aquella part del deute que s’haja generat de manera legítima”.

Comparteix

Icona de pantalla completa