Diari La Veu del País Valencià
Morella exigeix la millora de les carreteres de Xiva, CV-14 i la Canà
RedactaVeu / Morella

La junta de govern del consistori de Morella ha enviat un escrit a l’administració autonòmica exigint-li que es millore la seguretat a la CV-14, Morella-Sorita, i a l’accés a la localitat, concretament a la zona coneguda com era de Pere Basilio i en el tram de carretera que va fins al Beltran. A més, a aquestes exigències en carreteres s’uneixen les peticions a la Diputació de Castelló perquè actue a la carretera de Xiva, ja que no està pressupostada la intervenció per al 2015, i en la Canà, on persisteix la doble problemàtica del seu estat actual i la seua titularitat.

L’edil morellà assenyala que la CV-14 és una carretera “perillosa, amb molt de trànsit pesat i que presenta problemes d’adherència”,

especialment en l’època hivernal, “per la qual cosa hem tornat a reiterar a la Conselleria d’Infraestructures la necessitat de millorar aquest vial”. En concret, Blanch explica que es podria repavimentar la carretera, per eliminar els bassals, i afegir material antirelliscant a tot el ferm, com ja es pot trobar en alguns punts.

Cal assenyalar que la setmana passada es va produir l’últim dels accidents importants en la CV-14, al col•lisionar dos camions. La majoria d’aquests accidents se solen produir en rectes i zones amb bona visibilitat. A més, el regidor també exigeix que es prenguen mesures de seguretat a la CV-1170, especialment en l’era de Pere Basilio, ja que “és un punt conflictiu a l’hivern”.

La Conselleria d’Infraestructures va millorar un quilòmetre d’aquest vial fa uns mesos i els representants municipals ja el van traslladar al secretari autonòmic, Victoriano Sánchez, durant la visita a les obres. No obstant això, no va tenir en compte aquesta petició del consistori i ja s’han produït sortides de la carretera de vehicles arran de les últimes nevades, com tampoc va atendre la necessitat d’augmentar la seguretat amb la instal•lació de tanques en la unió d’aquest vial amb l’N-232, ni de millorar el tram que va fins al Beltran.

Carretera de Xiva i la Canà, reclamacions a la Diputació

Pel que fa al camí de la Canà, cal assenyalar que continua amb una doble problemàtica. D’una banda, segons denuncien fonts municipals, està el seu “mal estat” i de l’altra, “el de la titularitat, ja que és una carretera que vertebra la comarca dels Ports i segueix sense resoldre aquesta qüestió” ja que “ tot i que la Diputació ha anunciat en diferents ocasions la seua intenció de fer-se’n càrrec, no ho ha fet i la situació és cada vegada pitjor”.

A més, afegeix que “la Diputació de Castelló és la hipotètica i real titular de la carretera i s’està fent càrrec del seu manteniment i senyalització des de fa anys, tot i que no està fent absolutament cap manteniment de la mateixa.

Finalment, respecte a la carretera de Xiva, Blanch també explica que malgrat que la Diputació de Castelló no ha pressupostat la millora d’un nou tram d’aquesta carretera, “esperem que no es repetisca el succés de fa un parell d’anys, quan es van detenir les actuacions, i que d’una vegada per totes es finalitze la millora d’aquest vial tan important per als veïns i veïnes de Xiva i de Morella”.

Comparteix

Icona de pantalla completa