Diari La Veu del País Valencià
7 indicadors de l’estat del català

Reacó Català.

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya estrena nous continguts a l’espai El català en xifres. Es tracta de gràfics amb dades i referències quantitatives que mostren la rellevància i el creixement del català en diferents àmbits. L’objectiu és posar a l’abast de tothom gràfics i dades rellevants de la llengua catalana amb un format fàcil de difondre i compartir. Algunes de les dades més rellevants són les següents:

155 universitats d’arreu del món ensenyen català, d’entre les quals a l’Estat espanyol només n’hi ha 8 mentre que a països com Alemanya o França hi ha 20 i 21 universitats que ensenyen català, respectivament.

Més de 10 milions de persones saben parlar català, cosa que equivaldria aproximadament a la població de Portugal, .

– Es publiquen més de 400 diaris i revistes impresos i digitals en català.

– El català és la 9a llengua de la Unió Europea, amb més parlants que el suec, el danès, el finès, el txec o l’hongarès.

– Hi ha més de 80 canals de televisió en català, entre públics i privats i de caràcter tant generals com comarcals o locals.

Més de 100 emissores de ràdio emeten cada dia en català, tant de caràcter públic com privat i de caire general o local.

Gairebé 3 milions de persones a Catalunya que no tenien el català com a llengua materna el saben parlar actualment, cosa que remet a les polítiques d’immersió lingüística que fa més de 30 anys implanta el Departament d’Ensenyament.

Comparteix

Icona de pantalla completa