Diari La Veu del País Valencià
La declaració en anglés d’Ecclestone ajorna la decisió del TSJ sobre Camps
RedactaVeu / EP / València

D’aquesta forma, la Sala no ha adoptat de moment cap decisió sobre la competència per a conéixer de la querella presentada per Anticorrupció contra Camps -aforat-, contra l’exconsellera, exsecretària autonòmica de comunicació del Consell i exdirectora de Televisió Valenciana, Lola Jonhson, i l’expilot Jorge Martínez Aspar per presumpta malversació, prevaricació i delicte societari en la compra de l’empresa Valmor Sports per part del Consell al desembre de 2011 per a poder seguir celebrant el Gran Premi d’Europa de Fórmula 1 a València.

Després d’interposar el fiscal la seua querella per aquest assumpte, el TSJCV va preguntar sobre qui havia de ser l’òrgan competent per a instruir els fets, a la qual cosa el ministeri públic va contestar que era el tribunal valencià per estar presumptament implicat en els fets una persona aforada, Francisco Camps.

Decisió ajornada fins tenir “la deguda traducció”

Amb aquest informe en la mà, la Sala s’ha reunit aquest dimarts per a tractar l’assumpte de la competència, però finalment ha ajornat la seua decisió fins que no compte amb “la deguda traducció” de l’interrogatori que va realitzar el fiscal a Ecclestone durant la instrucció, tal com requereix l’article 144 de la Llei d’Enjudiciament Civil.

Per açò, sol•licita al ministeri públic que aporte “com més prompte millor” aquesta traducció per a poder adoptar la decisió “oportuna”.

El fiscal encarregat d’aquest assumpte, Vicente Torres, manté en la seua querella i en l’informe que va remetre al TSJCV que existeixen “sòlids”, “clars” i “evidents” indicis delictius contra Camps. Aquests delictes derivarien del fet d’haver negociat “directament” amb Ecclestone els contractes per a la celebració del GP en el circuit urbà de València; que va ser qui va ordenar que la Generalitat es constituïra com a avalista de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat en la Llei d’Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011; i qui va ordenar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a açò, que signara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel qual el Govern autonòmic prestava l’aval a l’empresa.

La iniciativa per a celebrar el GP “ve de Camps”

El fiscal destaca que la iniciativa per a celebrar el GP “ve de Camps”, segons ho han declarat tant l’expilot Adrián Campos com la cap de Protocol del Circuit del Motor, i a més va ser qui va negociar totes les condicions, “incloses les econòmiques”.

De fet, apunta que així ho va manifestar el mateix Ecclestone, qui va afirmar que la idea la “va suggerir” Camps, amb qui va discutir utilitzar un circuit urbà i qui li va organitzar una reunió a València amb presència de l’alcaldessa. Així mateix, recorda una reunió amb l’expresident a Londres al juny de 2006, sense especificar el contingut. El 26 de setembre d’aquell mateix any, d’acord amb el patró de la F-1, va haver-hi una trobada en el Palau de la Generalitat amb Barberá i Camps, que ja li va portar un “contracte de promoció projecte carrera”, que es va signar al juny de 2007 amb Valmor Sports.

A més, el fiscal afig que va ser Camps qui va dir a Ecclestone, a través d’una assessora, amb qui havia de contractar el 16 de maig de 2007: Valmor Sports, de Jorge Martínez Aspar, de qui una testimoni va declarar que era “molt amic” de l’expresident i organitzava abans dels grans premis sopars privats amb els patrocinadors en el seu Motor Home, on acostumaven a assistir tant Camps com l’expresident de les Corts Juan Cotino.

Comparteix

Icona de pantalla completa