Diari La Veu del País Valencià
Descomptes en transport públic per a aturats
RedactaVeu / València

La primera iniciativa ha partit d’una proposició de Compromís que ha donat pas a una negociació del text amb la resta de grups amb els quals s’ha arribat a l’acord de què les Corts insten el Consell a impulsar les mesures necessàries per tal d’oferir descomptes en el transport públic per a les persones desocupades que no cobren prestació o cobren una prestació inferior al Salari Mínim Interprofessional.

Així mateix, les Corts instaran el Consell a establir convenis o acords amb la resta d’administracions per a incorporar aquesta política de descomptes als bitllets integrats amb altres modalitats de transport com ara les Rodalies o els serveis municipals de bus.

Segons ha assenyalat Ferri “tot i que en el text inicial demanàvem la gratuïtat, creiem que és un pas important que les Corts acorden per unanimitat que s’establisquen descomptes per a persones aturades com existeixen en diferents serveis de transport públic de la resta de l’Estat i d’Europa”. “És important garantir –ha dit Ferri- que les persones aturades tenen garantit el seu dret a la mobilitat per a poder accedir a ofertes i oportunitats de trobar feina”.

Foto: L.P.

Estudi sobre la situació laboral dels transsexuals

La segona resolució aprovada també ha sigut consensuada pels diferents grups partint d’una proposició de Compromís. En ella s’insta el Consell a realitzar un estudi sobre la situació sociolaboral del col•lectiu transsexual i a impulsar un Pla valencià contra la transfòbia en el treball redactat amb la participació de sindicats, empresaris i associacions en defensa dels drets de les persones transsexuals.

Per a Ferri, “ens trobem davant d’un xicotet pas endavant per a ajudar un col•lectiu molt vulnerable en l’àmbit del treball, que pateix una forta precarietat i discriminació laboral arribant, segons alguns estudis, a taxes d’atur properes al 70%”.

“Tot i que creiem que aquests acords són una bona notícia, ara cal exigir al Consell que els aplique de manera urgent. Per això presentarem iniciatives perquè es detalle de quina forma i amb quin calendari es pensa aplicar aquestes mesures”, ha conclòs Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa