El PSPV demana a Bonig que aclarisca el futur de la línia 9 del Tram d’Alacant i el de la L1 de Metrovalencia

El grup denuncia que les ‘retallades’ del Consell afectaran ‘greument’ el servei públic de transports.
6 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
El portaveu d'Infraestructures socialista en les Corts, Francesc Signes, ha exigit a la consellera Isabel Bonig que “aclarisca d'una vegada per sempre el futur, tant de la Línia 9 del Tram d'Alacant com el de la Línia 1 de Metrovalencia, davant un possible tancament”. Signes ha explicat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està estudiant “un possible tancament de línies, la reducció de freqüències i fins a la venda d'estacions” una política de “més retallades” que s'afegiria als acomiadaments previstos en l’ERO de l'empresa, ha afegit Signes.
 
Per açò, ha demanat a la consellera que “es pronuncie sobre este tema” perquè tot i que en les Corts ha negat la desaparició d'estes línies, el Pla de Sanejament elaborat per la consultora Improven per a FGV, recomana el tancament d'algunes estacions i la reducció de freqüències.
 
De fet, Signes ha avançat que el seu grup presentarà iniciatives parlamentàries en les Corts per exigir que es “mantinguen estos serveis”. D'esta manera, el diputat socialista ha assenyalat que en l'informe de Improven s'aconsella tancar la Línia 9 del Tram d'Alacant Benidorm-Dénia Nord i també la L4”. A més, es contempla una reducció de freqüències en la Línia 1 de Metrovalencia quan, segons ha recordat Signes, “no fa ni un any que ja van ser reduïdes en horaris de primera hora del matí i d’última de la nit”.
 
Per tot açò, el diputat socialista ha instat a Bonig que “deixe clar què ocorrerà amb estes línies de transport i que de forma contundent explique la seua permanència” perquè, segons ha advertit la Línia 9 del Tram s'utilitza per més de 800.000 viatgers i la Línia 1 de València-Castelló de la Ribera és la més antiga de la xarxa de Ferrocarrils i ja ha patit retallades”.
 
 
next