Música i humor al festival Tremenda Fem Fest de Castelló

Del 6 al 7 de febrer se celebrarà a la capital de la Plana Alta un festival 'sense precedent' a Castelló, amb produccions feministes i anticomercials, que posarà especial interés en la música i l’humor
1 febrer 2015 01:00h
 
RedactaVeu / Castelló de la Plana.

 
El Tremenda Fem Fest és un festival feminista i autogestionat, que es realitzarà el 6 i 7 de Febrer en Castelló de la Plana. Va en la línia dels festivals com: el Ladyfest, Femmé Soroll, Furor Uterí o MEFSST.
 
Segons les seues organitzadores, “partim del fet que la festa i la cultura que desitgem necessita la nostra acció per a ser creada i produïda” i que “no podem esperar més temps perquè algú (les institucions o altres entitats) s'anime a fer-ho”.
 
Espai de festa i cultura intimidatoris per a les dones
 
I és que, segons afegeixen, “vivim espais de festa i cultura masculins, inclús intimidatoris per a les dones, que no representen la realitat social”, on les creacions provenen de tots els gèneres.
 
“Per aquesta raó –expliquen- ens resulta indispensable potenciar espais que facen d'altaveu de les veus de les dones, tant de temps silenciades, i que aquestes siguen escoltades per totes les persones, independentment del gènere amb què s'identifiquen”.
 
En el Fem Fest de Castelló, “ens interessen especialment les produccions dissidents, que impacten per la seua originalitat, que ens provoquen canvis, que ens sacsegen” ja que “ens agrada el soroll i ens hem proposat fer-lo”.
 
 
Com que entre els objectius principals del Fem Fest “està divertir-nos”, per això “el Tremenda no permet actituds que puguen coaccionar a ningú pel seu sexe, gènere, sexualitat, color de pell, forma de vestir”, per la qual cosa s’exigeix el respecte cap a totes les persones. “Esperem que algun dia aquest tipus d'esdeveniments no siguen necessaris, perquè siga habitual veure dones en els escenaris de qualsevol festival i que totes siguem respectades”, conclouen les organitzadores d’aquest festival.
 
Les organitzadores han fet un dossier amb informació relativa a tots els espectacles. També hi hauran tallers (un d'ells infantil), alguna presentació fanzinera i debat. Destaquen la participació de Born to Hate, Àrida, Les XL i Sisterhood, “però totes les participants tenen molta molla i estem segures que no ens deixaran indiferents cap d’elles”, asseguren les organitzadores del Fem Fest.
 
Podeu consultar el dossier en valencià de Tremenda Fem Fest en aquest enllaç o descarregar-vos el cartell en aquest altre. Més informació en tremenda@riseup.nethttp://tremendafemfest.net i https://www.facebook.com/TremendaFemfest. I si el que voleu és informar-vos sobre festes anteriors (PreTremendes) podeu veure aquestos altres enllaços; no me pierdo ni una, el gat penat, fusaactiva i casal popular.
 

 

 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next