Diari La Veu del País Valencià
‘No a la OTAN ens els nostres col·legis’

RedactaVeu / Bétera.

Davant les recents informacions en premsa que la base de l’OTAN a Bétera ha iniciat en els centres escolars d’aquesta localitat una campanya proselitista, Esquerra Unida ha manifestat el seu “total desacord” i “màxim suport” a les associacions de pares i mares de fins a cinc comarques circumdants que ja s’han pronunciat en contra “d’aquestes parenceries militaristes dirigides a escolars de poca edat i encara sense suficient claredat de judici”

.

Per la seua banda, EU Horta Sud també s’ha compromés a realitzar una campanya de sensibilització sobre els perills que suposen les bases de l’OTAN al nostre territori, a més de la ingerència inadmissible d’EUA, mitjançant la presentació de mocions en els Ajuntaments.

Amb aquesta iniciativa, EUPV pretén sumar-se també al conjunt d’organitzacions que componen la Plataforma contra les Bases i que denuncien la submissió dels diferents governs de l’Estat espanyol, tant del PP com del PSOE –“que en matèria de Defensa no tenen la més mínima diferència”- que han convertit moltes zones de la nostra geografia, abans terres de pau, “en casernes des de les quals ix la mort i la massacre a altres pobles, sense que tampoc puguem descartar rebre el mateix tipus d’agressions des dels mateixos”.

Foto: L.P.

“Tracten de convéncer els alumnes de la bondat de l’OTAN”

Rafael Rodrigo, responsable d’Educació d’EUPV Horta Sud, assenyala: “és inconcebible que tracten de convéncer l’alumnat dels nostres col•legis de la bondat de l’OTAN tot i que, tan lluny com ahir, en una base de l’OTAN a Albacete van patir mort per accident almenys 10 persones i d’altres ferits. Encara que lamentable de tot punt de vista, la concurrència d’aquests fets es va produir pel fet d’existir aquestes instal•lacions militars”, denuncia.

Des d’EUPV, ha anunciat Rafael Rodrigo, “mai cessarem de mobilitzar-nos contra aquestes instal•lacions de mort que van contra l’evolució humana, les relacions diplomàtiques entre els pobles i la pau com a exponent final i únic de la civilització. L’aposta per la vida, enfront dels que amb la cínica excusa de ‘defensar’ els Drets Humans, promouen la guerra global, reclamant la pau a força de bombardejar i destruir societats senceres amb tal de quedar-se amb els recursos dels seus territoris”.

L’Estat espanyol, finalitza Rodrigo, tradicional territori de pau, va abandonar definitivament l’estratègia diplomàtica de la mà dels governs del PSOE i del PP “per a sumar-se, descaradament, al costat dels agressors, dels imperialistes i dels que promouen les guerres per a traure enormes beneficis”. Per aquesta raó i “contra aquesta vergonya”, des d’EUPV de l’Horta Sud exigeixen l’abandó de les “missions” d’Afganistan, de les costes de Somàlia “o de qualsevol altra que ha pres el bàndol dels que sagnen els pobles per a enriquir-se miserablement”.

Comparteix

Icona de pantalla completa