Diari La Veu del País Valencià
Oltra valora que el TSJ dicte jurisprudència sobre partides pressupostades sense cobertura legal

Europa Press / València.

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Oltra, ha valorat aquest dimecres que el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) haja dictat “jurisprudència” sobre la legalitat de pressupostar partides en els comptes de la Generalitat sense cobertura legal.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions en els passadissos de les Corts, després que la Sala civil i Penal del TSJ haja desestimat la denúncia de Compromís contra els membres del Consell per possible prevaricació i malversació per pressupostar per a 2015 un total de 1.230 milions d’ingressos, en entendre que ho feien sense cobertura legal.

Mònica Oltra ha assenyalat que encara no tingut temps de llegir-se tot el contingut de la interlocutòria i ha explicat que l’objectiu que perseguien era que “el tribunal dictaminara sobre els límits de què es pot fer i què no a l’hora de pressupostar”. “Sembla que pel gruix de la interlocutòria hi ha una argumentació molt prolixa sobre aquests temes”, ha manifestat.

La diputada ha indicat que Compromís cercava que “hi haguera jurisprudència sobre aquest tema”, perquè entenia que “era il·legal pressupostar d’aquesta manera”. En qualsevol cas, ha subratllat que “si és legal hui, ho serà també d’ací a un any”.

Comparteix

Icona de pantalla completa