Diari La Veu del País Valencià
El vent provoca més d’un centenar de serveis de Bombers

RedactaVeu / EP / València.

Els forts vents que bufen en el País Valencià han arribat als 109 km/h a Vilafranca, 98 en Fredes, els 93 en l’Aeroport de Manises o 87 en Atzeneta, la qual cosa ha provocat més d’un centenar de serveis de bombers, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, per a aquest divendres es manté l’alerta taronja, risc important, a València i Alacant, on les ratxes poden superar els 100 quilòmetres per hora. A més, també continuaran en alerta groga, risc, a Castelló, on es podrien registrar més de 80 quilòmetres per hora.

Davant aquesta situació, el Centre de Coordinació d’Emergències manté el Nivell 3, risc màxim d’incendis forestals, en tot el País Valencià, segons ha informat en el seu compte de Twitter.

Els vents han provocat que el Consorci Provincial de Bombers de València realitzara més de 82 serveis relacionats, mentre que els bombers municipals han hagut de fer altres 21 eixides per caiguda de branques, arbres i mobiliari urbà. A Castelló els bombers han realitzat cinc serveis i a Alacant ciutat, altre, i el Consorci de Bombers d’Alacant vuit més, tots ells sense danys personals, segons el Centre de Coordinació d’Emergències.

Se suspèn pel vent el castell de focs artificials de l’exaltació de la fallera major

El fort vent que bufa aquest divendres a València ha obligat a suspendre el castell de focs artificials previst per a aquesta nit amb motiu de l’exaltació de la fallera major, Estefanía López, segons ha informat l’Ajuntament.

Accident a Benimàmet

Per altra banda, un home de 34 anys ha mort en la pedania valenciana de Benimàmet després de caure-li damunt un mur com a conseqüència d’un accident laboral. En un principi s’apuntava la posssibilitat que l’accident havia sigut conseqüència del fort vent, la qual cosa s’ha descartat posteriorment segons fonts policials i el mateix regidor de Seguretat Ciutadana en l’Ajuntament de València, Miquel Domínguez. L’edil ha telefonat al cap de Bombers, qui ha confirmat aquesta defunció, al carrer Canonge Fenollera de Benimàmet.

El regidor ha abandonat el ple de l’Ajuntament per a acostar-se a la zona i conèixer de primera mà els fets ocorreguts. Miquel Domínguez ha indicat que mobilitzaran bombers que estan en el seu moment de descans perquè “reforcen” el servei perquè “s’està desbordant el tema de vents”.

Sobre aquest tema, ha assegurat que des de les 2 d’aquesta matinada s’han rebut “moltíssims avisos”. Per açò, ha subratllat que posaran “els bombers i policies que calguen per a poder atendre a tots els requeriments que tinguem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa