Diari La Veu del País Valencià
La Diada del 25 d’abril ja té cartell

RedactaVeu / València.

La Diada del 25 d’abril d’enguany al País Valencià ja té cartell. La ‘Festa pel canvi’ constarà d’una mobilització i un concert en què ja s’ha avançat que actuaran el grup català Els Catarres i els valencians La Gossa Sorda, així com els Traficants del Sucre

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que organitza la Diada juntament amb l’associació d’estudiants BEA, contemplen la celebració d’enguany amb una “expectativa d’un canvi de cicle i obertura d’una possibilitat de futur”.

Segons fonts del BEA, enguany el concert -en el qual,de moment, actuaran La Gossa Sorda o Els catarres- ha sigut batejat com Festa pel canvi amb motiu del canvi polític i social que vindrà el mes següent. “És per això que el concert, així com els grups que hi partcipen, estan impregnats d’uns valors que han de definir el futur del nostre país: l’esquerra, la protesta, la llengua, l’alegria i la unitat”. Últimes entrades a 8€ i següents anticipades a 10€, disponibles en aquest enllaç.

La Diada del 25 d’abril

El País Valencià commemora el 25 d’abril la derrota de la Batalla d’Almansa de 1707, dia que es considera la diada oficial del País Valencià. És, per tant, un dia per a reivindicar les llibertats perdudes del poble valencià i de mobilització del nacionalisme valencià.

En la Batalla d’Almansa (25 d’abril del 1707), les tropes de Felip V (nét de Lluís XIV de França) derrotaren les de l’arxiduc Carles d’Àustria en el context de la Guerra de Successió Espanyola. Això comportaria que Castella ocupara el Regne de València per dret de conquesta. A més, el Regne de València va perdre tots els seus furs concedits fins aleshores i, a més, li van ser imposats els Decrets de Nova Planta.

Comparteix

Icona de pantalla completa